28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrarile la spitalul regional incep in decembrie

Lucrarile la spitalul regional incep in decembrie

Ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a anuntat ieri ca in luna decembrie ar putea incepe in Banie constructia spitalului regional care va deservi intreaga Oltenie.


Pâna in prezent, informatiile cu privire la proiectul de construire a spitalului regional din Craiova au fost furnizate cu lingurita atât de administratia publica locala, cât si de reprezentantii autoritatilor centrale. Autoritatile judetene nu au putut preciza in mod cert pâna acum nici macar faptul ca spitalul regional din Oltenia va fi ridicat la Craiova. Prezent ieri in Banie, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a confirmat faptul ca unitatea va fi construita la Craiova, iar, conform graficului stabilit, lucrarile ar putea incepe inca de la sfârsitul acestui an si ar putea fi inaugurate chiar de premierul Calin Popescu Tariceanu. „Am decis sa realizam la Craiova un spital regional de urgenta. Avem deja toate elementele si cred ca la sfârsitul lunii aprilie va fi gata studiul de fezabilitate pentru acest spital. In perioada iulie-octombrie se vor desfasura licitatiile pentru desemnarea constructorului si, daca toate lucrurile merg bine, cred ca in luna decembrie vom putea sa-l chemam pe primul-ministru la Craiova, sa asistam la punerea pietrei de temelie la spital“, a spus ministrul Nicolaescu.


Spitalul regional, construit in partea de est a Craiovei


Desi amplasamentul propus autoritatilor centrale nu a fost dezvaluit inca de autoritatile judetene, piata imobiliara craioveana abunda deja in anunturi privind vânzarea unor terenuri aflate in apropierea viitorului spital regional. Proprietarii sustin ca terenul de sapte hectare pe care va fi construita unitatea se afla in partea de est a orasului, in apropierea aeroportului din Craiova. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a confirmat doar faptul ca spitalul va fi construit in partea de est a orasului si va avea deschidere la sosea. „Ne bucuram ca am reusit si noi, consiliul judetean, si Autoritatea de Sanatate Publica sa câstigam pentru Dolj un obiectiv atât de important. Vom sprijini cu tot ce vom putea ca lucrurile sa se desfasoare un conditii bune. Acum, ca anuntul a devenit oficial, va trebui sa intram in posesia terenului pe care va fi amplasat spitalul si apoi, in functie de ce spun specialistii, sa il dam in administrare ASP Dolj sau Ministerului Sanatatii. Intr-adevar, terenul se afla in partea de est a orasului, la sosea“, a spus Prioteasa.


Presedintele consiliului judetean a anuntat la inceputul acestui an ca terenul care a fost propus ministerului de resort pentru constructia spitalului regional va fi donat de un craiovean si ca, desi nu se cunoaste proiectul-tip al unitatii, regimul de inaltime al cladirii nu va fi mai mare de 30 de metri, iar numarul de paturi nu va depasi 900.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS