30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDepasirile, pericol in trafic

Depasirile, pericol in trafic

Politistii doljeni de la Rutiera au inmultit actiunile in trafic, incercând sa combata depasirile neregulamentare, acestea continuând sa reprezinte una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor de circulatie.


Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj au efectuat atât in municipiul Craiova, cât si in judetul Dolj mai multe actiuni de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de depasirile neregulamentare.


Conform politistilor, cele mai frecvente abateri au fost constatate in apropierea marcajelor pietonale. „Depasirile neregulamentare reprezinta inca o cauza importanta a accidentelor de circulatie. In urma actiunilor, am constatat un numar destul de mare de depasiri neregulamentare.


Cele mai frecvente au fost pe trecerile de pietoni, peste marcajul continuu al drumului sau in zone unde ceilalti participanti la trafic erau obligati sa incalce normele rutiere pentru a evita un accident“, a declarat subcomisar Marius Stamin, ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


In Craiova au fost constatate 12 depasiri neregulamentare, iar in restul judetului, inca 43. In toate cazurile au fost aplicate amenzi contraventionale intre patru si cinci puncte-amenda si s-au retinut permisele de conducere pentru 30 de zile.


Tragedie pe sosea


Un grav accident de circulatie, produs din cauza unei depasiri neregulamentare, s-a inregistrat sâmbata, 10 martie, la iesirea din comuna Colonesti – Olt.


In urma impactului puternic dintre doua autovehicule, doi oameni au murit pe loc, câtiva au fost raniti usor, iar trei au ajuns la spital in stare grava, printre care si o fetita de opt ani.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic, reluata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa office@ gds.ro, insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, persoanele care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS