17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFondurile pentru analize si ecografii, neconsumate

Fondurile pentru analize si ecografii, neconsumate

Schimbarea criteriilor de acordare in 2007 a fondurilor pentru investigatii paraclinice si ecografii a dus la o situatie aberanta.


Un singur furnizor de ecografii si altul de analize medicale au primit pâna la 40% din fondurile alocate de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj pentru aceste servicii, motiv pentru care la sfârsit de luna ramân cu fonduri neconsumate, in timp ce restul laboratoarelor si unitatilor clinice care efectueaza ecografii termina fondurile repartizate in doar câteva zile.


Cabinetul dr. Liliana Puchin din Craiova a avut alocata pentru luna februarie suma de 19.082,94 lei pentru ecografii, din care i-a ramas neconsumata la sfârsitul lunii suma de 7.243,94 lei. Asta in timp ce restul unitatilor clinice – 43, care aveau contracte pentru ecografii, au terminat fondurile inca din primele doua saptamâni ale lunii februarie.


Alte acte aditionale


„Furnizorii care au solicitat sa intre in relatie contractuala in anul 2007 cu Casa de Asigurari de Sanatate Dolj au fost punctati pentru criteriul de calitate SR ISO 17025 : 2001, pentru analize de laborator, si SR ISO 9001: 2001, pentru ecografie, deoarece aceste criterii de calitate sunt mentionate in Normele Metodologice de aplicare a contractului-cadru pe anul 2007. Singurii furnizori care au indeplinit aceasta conditie au fost cabinetul dr. Puchin si Centrul Medical SAMA“, a sustinut ec. Aura Gabriela Militaru, presedinte-director general al CAS Dolj.


Acelasi criteriu de calitate este „vinovat“ si pentru modul in care s-a facut impartirea fondurilor pentru analize medicale. Centrul Medical SAMA din Craiova a avut in luna februarie 78.000 de lei din care a consumat 73.500 de lei. Asta in timp ce alti 35 de furnizori de servicii paraclinice abia daca au avut plafon pentru 5 – 14 zile.


Sumele ramase neconsumate in luna februarie de catre cei doi furnizori vor fi impartite in mod egal furnizorilor care si-au terminat plafoanele mai devreme. Acestia vor primi insa banii abia in luna aprilie, pe baza de act aditional, dupa centralizarea serviciilor medicale raportate de furnizori.


Reprezentantii CAS Dolj sustin ca acest sistem se va aplica luna de luna pâna la sfârsitul anului, in cazul in care vor ramâne in continuare fonduri neconsumate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS