21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliclinicile judetului, scoase la vânzare

Policlinicile judetului, scoase la vânzare

Policlinicile stomatologice de pe Calea Bucuresti si din Brazda lui Novac ar putea fi vândute de Consiliul Judetean Dolj Facultatii de Medicina Dentara din Craiova.


Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca institutia de invatamânt superior a depus deja o cerere in acest sens, iar daca documentatia intruneste conditiile legale, proiectul de vânzare ar putea intra pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din aceasta luna.


„Policlinicile au fost repartizate Spitalului Judetean care le-a pus la dispozitia Facultatii de Medicina Dentara. Daca intruneste conditiile legale, vom intra cu aceasta cerere in prima sedinta de consiliu“, a spus Prioteasa. Potrivit acestuia, in prezent 325 de studenti din cadrul facultatii fac practica in policlinicile detinute de consiliu.


Dispensarele de la tara, inca in cadastrare


Administratia doljeana pregateste de altfel vânzarea tuturor celor 32 de spatii medicale aflate in proprietatea sa. Desi legea care permite vânzarea cabinetelor catre medicii care profeseaza in ele a intrat in vigoare de la jumatatea anului trecut, pâna acum nu s-a incheiat nici macar actiunea de cadastrare a spatiilor pentru ca autoritatile sa poata stabili pretul de vânzare. „In prezent, 16 unitati sunt in curs de cadastrare si alte 14 sunt in lucru. In cazul a doua dispensare, din Ghindeni si Daneti, acestea se vor atribui consiliilor locale pentru ca se pare ca exista documente in acest sens“, a precizat Prioteasa. Presedintele CJ a adaugat ca procesul de vânzare a dispensarelor din comunele doljene s-ar putea incheia la jumatatea acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS