16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi pentru poluare

Amenzi pentru poluare

Politistii de la Rutiera, impreuna cu Garda de Mediu Dolj si Registrul Auto Român Dolj au demarat ieri o actiune de depistare in trafic a vehiculelor poluante.


Doljenii sau firmele din judet care detin autovehicule ce emit noxe peste limita maxima legala admisa au intrat in vizorul comisarilor garzii de mediu. De ieri a fost demarat si in judetul Dolj programul national de eliminare din trafic a autovehiculelor care polueaza. Conform conducerii Garzii de Mediu Dolj, proprietarii de autovehicule poluante, depistati in trafic, risca sanctiuni destul de mari. „Prin acest program urmarim sa eliminam de pe strazi autovehiculele cu emisii de noxe peste limita admisa. Cei care detin astfel de autovehicule au doua posibilitati: fie le trag pe dreapta, fie isi remediaza problemele“, a declarat Marin Costache, comisarul-sef al garzii de Mediu Dolj.


Primele sanctiuni


In urma controlului din trafic de ieri, comisarii Garzii de Mediu, politistii si reprezentantii RAR Dolj au aplicat sapte sanctiunii, fiind retinute cinci certificate de inmatriculare si trei permise de conducere, cele din urma pentru defectiuni tehnice.


Sanctiunile aplicate de Garda de Mediu pentru emiterea de noxe peste limita maxima admisa sunt diferite pentru persoane fizice si cele juridice. Persoanele fizice risca amenzi intre 500 si 1.500 de lei daca sunt depistate in trafic cu autovehicule poluante. Persoanele juridice risca amenzi intre 3.500 si 10.000 de lei.


Marin Costache a mai declarat ca aceasta actiune va continua toata luna martie, fiind vizate, mai ales, autovehiculele mari, camioanele si autobuzele vechi, care polueaza mult.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic – „Respecta Codul Rutier!“, reluata de cotidianul Gazeta de Sud. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, persoanele care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII