20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLicitatii interactive la CJ Dolj

Licitatii interactive la CJ Dolj

Ca sa se tina departe de scandaluri, administratia doljeana va trimite tuturor consilierilor judeteni „ravase“ cu lista licitatiilor organizate in aceasta luna de institutie.


Miza mare a celor 14 licitatii organizate in luna martie de Consiliul Judetean Dolj a determinat conducerea institutiei sa se gândeasca serios la o modalitate de instiintare a tuturor consilierilor judeteni despre data si ora la care se vor deschide ofertele pentru ca acestia sa poata veni la licitatie. Ion Prioteasa a declarat ca, fiind vorba de bani publici si de un timp scurt, e in interesul firmelor participante si al consilierilor ca licitatiile sa se desfasoare in conditii de transparenta maxima. „Trebuie sa instiintam fiecare consilier in scris, ca sa fie transparenta, pentru a fi prezenti si eventual sa aiba si un cuvânt de spus. Suntem interesati sa vina cât mai multe firme pentru ca astfel pretul final va fi mai mic“, a spus Prioteasa.


PUG-uri pentru banii UE


Majoritatea lucrarilor pentru care consiliul judetean organizeaza licitatii vor fi finantate printr-un credit obtinut tot printr-o licitatie. Administratia doljeana intentioneaza sa ia cu imprumut de la banca declarata câstigatoare suma de 530 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea a noua drumuri judetene si continuarea lucrarilor pe alte trei. In plus, cu banii din credit, institutia doreste sa extinda Sectia de Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei, proiect pentru care administratia va pune deoparte 95 de miliarde de lei.


Potrivit presedintelui CJ, caietul de sarcini al licitatiei pentru credit a fost achizitionat deja de 15 banci, iar plicurile cu oferte vor fi deschise pe 26 martie, la ora 12.00. Dupa contractarea tuturor investitiilor propuse pentru acest an, Prioteasa spera ca vor mai ramâne ceva bani, suficienti pentru achizitionarea unui sistem GIS (Geographical Information System), pentru a putea studia Planurile Urbanistice Generale ale tuturor localitatilor din Dolj.


„Daca vor ramâne bani in urma contractarii acestor lucrari vrem sa ne indreptam spre o investitie mai mare. Dorim sa achizitionam un sistem GIS prin care vom avea situatia la zi a tuturor planurilor de urbanism, pentru ca Uniunea Europeana cere PUG-uri aduse la zi. Sunt câteva judete in România care il au“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS