10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDisparitie rezolvata

Disparitie rezolvata

Un nou caz de disparitie de minori a fost rezolvat de politistii de la Serviciul Investigatii Criminale Dolj, cu sprijinul campaniei „Ati vazut acesti copiii?“, derulata de GdS.


Maria Cristina Popa, de 13 ani, din Craiova, a revenit acasa, dupa aproape trei saptamâni de când parintii i-au anuntat disparitia la politie. Pe 12 februarie, Georgeta Popa, de 45 de ani, a sesizat autoritatile ca fiica sa a plecat de la domiciliu si nu a mai revenit. Minora plecase de mai multe ori de acasa, ultima data la inceputul lunii ianuarie 2007, când a revenit insa, dupa cinci zile. „Fata s-a prezentat la noi, dupa ce a vazut fotografia in ziar. S-a gândit ca este cautata peste tot si s-a speriat. Au purtat discutii cu tânara reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Dolj si psihologul nostru si s-a incercat o consiliere, pentru reintegrarea ei in familie. Ne-a marturisit ca nu se intelege cu tatal ei si ca din acest motiv a ales sa plece de acasa. Nu mai vrea sa se intoarca la parinti, dar nu ne vom opri aici si vom continua consilierea“, a declarat comisar Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului Investigatii Criminale Dolj. Acesta este cel de-al doilea caz pe care politistii doljeni il rezolva in ultima saptamâna, cu sprijinul campaniei GdS – „Ati vazut acesti copii?“. „Ne este de mare folos mediatizarea unor astfel de cazuri. Implicarea persoanelor care au cunostinta despre cazuri de disparitii este, de asemenea, foarte importanta, iar oamenii se pot sesiza in urma unor astfel de materiale de presa“, a spus subcomisar Maria Vasile, purtatorul de cuvânt al IJP Dolj.


Date noi despre o alta minora disparuta


Politistii doljeni continua cautarile si in cazul Ionelei Camelia Vaduva, de 17 ani, care a plecat de acasa din 26 ianuarie si nu a mai venit. Mama sa, Niculina Vaduva, de 39 de ani, din Craiova, a anuntat politia abia pe 23 februarie. „Avem o echipa de la Urmariri, in oras; baietii nostri fac verificari intr-o anumita zona din municipiu, unde avem date ca s-ar putea afla“, a precizat seful Serviciului Investigatii Criminale Dolj. La data disparitiei, tânara era imbracata cu pantaloni si geaca de blugi de culoare albastra, bluza portocalie, iar in picioare purta cizme negre din catifea. Semnalmentele sale sunt: inaltime 1,60 – 1,65 m, fata ovala, ochi verzi, par saten, tuns la nivelul umerilor. Politistii fac din nou apel la persoanele care pot da relatii despre aceasta disparitie sa anunte cea mai apropiata sectie sau sa sune la numarul de urgenta 112. De asemenea, va sta la dispozitie telefonul redactiei GdS – 0251.413.100.


Copiii disparuti, dati in urmarire generala


Politistii de la Investigatii Criminale spun ca in cazul unei disparitii de minori este foarte important ca familia sa furnizeze cât mai multe informatii si o fotografie cât mai recenta.


Fiecarui copil disparut i se face câte o nota de caz, in care se specifica data si locul disparitiei, numele si prenumele, semnalmentele, modul in care era imbracat si incaltat la data disparitiei si semnele particulare. Toti copiii disparuti sunt dati in urmarire generala. Dupa câtiva ani de la data disparitiei, copiii sunt trecuti in evidenta pasiva a politistilor. Aceasta inseamna ca nu se mai fac cautari directe, ci doar comparatii criminalistice pe baza fotografiilor. In toate cazurile, politistii spun ca fac permanent verificari in speranta ca vor mai descoperi indicii care sa-i conduca la disparuti.


Campanie sociala


Articolul de mai sus face parte dintr-o campanie GdS, dedicata copiilor disparuti, maltratati sau abandonati din judetul Dolj. Daca aveti cunostinta despre astfel de cazuri, va rugam sa le semnalati la telefoanele redactiei: 0251.413.100 si 0251.413.200 sau pe adresa [email protected]. Câteva secunde din timpul dumneavoastra sunt suficiente pentru a salva viata unui copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS