3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandisti prinsi in zona Gura Vaii

Contrabandisti prinsi in zona Gura Vaii

Trei tineri din Severin au incercat sa introduca in România ilegal bunuri de contrabanda in valoare de 5.000 de euro. Cei trei au fost contactati de un marinar român imbarcat pe un impingator si au cazut de acord sa transporte cu barca de pe nava, pe malul românesc, in zona Gura Vaii, judetul Mehedinti, bunuri pe care marinarul nu ar fi vrut sa le declare la vama de la Portile de Fier 1. O patrula de cercetare din cadrul Politiei de Frontiera Turnu Severin, aflata in misiune de supraveghere a frontierei de stat pe directia Viaductului Slatinicul Mare, a observat pe Dunare o barca pescareasca in timp ce efectua deplasari suspecte de la un convoi de slepuri aflat in fata ecluzei de la Portile de Fier I spre malul românesc.


„Intensificând observarea, in dreptul viaductului Slatinicul Mare si pe comunicatia Orsova – Turnu Severin, politistii de frontiera au depistat intr-o parcare un autoturism lânga care se aflau mai multe bunuri (jante cu cauciucuri de aliaj, bidoane de plastic). Continuând cercetarea, lucratorii nostri i-au descoperit pe malul fluviului pe V. Ioan, de 28 de ani, si pe S. Marian si T. Stefan, ambii de 17 ani, din Turnu Severin, care transportau la autoturismul aflat pe comunicatie zece biciclete de diferite marci, jante auto cu cauciucuri, un DVD, chiuvete de inox, truse medicale auto, un filtru de cafea, bidoane de plastic, un prajitor de pâine si produse cosmetice, a spus Valeriu Pera, comisar-sef in cadrul IPJ Mehedinti.


„Intrebati despre provenienta bunurilor, cei trei tineri au declarat ca acestea apartin lui G. Octavian, un marinar imbarcat pe un slep din componenta convoiului impingatorului MERCUR 203, care le-a transportat la mal cu ajutorul barcii care deservea slepul pe care lucra acesta“, a mai declarat Valeriu Pera.


Politistii de frontiera impreuna cu lucratorii Capitaniei Turnu Severin au luat legatura cu membrii echipajului impingatorului MERCUR 203 si s-au deplasat la bordul acestuia. Comandantul impingatorului a fost informat despre situatia creata, acesta punându-l la dispozitia autoritatilor pe G. Octavian. Acesta a declarat ca el a transportat bunurile de pe slep la mal, existând o intelegere prealabila intre el si cei trei tineri pentru ca acestia sa-i duca bunurile la domiciliul acestuia din localitatea Batoti.


In cauza se efectueaza cercetari sub supravegherea unui procuror DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti, impotriva lui G. Octavian, V. Ioan, S. Marian si T. Stefan sub aspectul savârsirii infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS