17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSingur impotriva tuturor

Singur impotriva tuturor

Ion Radoi continua sa se adreseze cu petitii la toate organele si institutiile statului care au sau nu legatura cu impartitul pamântului.


Coplesit de grija satului, Ion Radoi din comuna Farcas, judetul Dolj, ne-a scris in speranta ca-l vom ajuta sa-si gaseasca dreptatea pe care crede ca o are si nu i-o da primarul Ilie Nemtaru. Omului nostru se pare ca i-au fost „incalcate grav“ drepturile acordate prin Legile nr. 18/1991, nr. 1/2000 si nr. 247/2005. „Mi s-a refuzat nejustificat reconstituirea terenului pe vechiul amplasament. In fapt, detin mostenire de la parinti o suprafata de teren situata pe raza fostului IAS Goiesti, din comuna Farcas, sat Amarasti, punctul Tarnita, teren pe care se afla plantati pruni“. Radoi sustine ca pe terenul care i s-ar fi cuvenit lui a fost pus in posesie alt concetatean, Dumitrache Constantin, frate cu un om de afaceri din Constanta care a cumparat si ceea ce a mai ramas din fostul IAS Goesti prin firma sa, Eurosantis SRL. Asa cum ne prezenta cazul Radoi, parea o adevarata conspiratie tesuta in jurul bucatii sale de teren pe care nu mai poate sa o scoata din ghearele afaceristilor verosi in frunte cu primarul Nemtaru Ilie.


Una spune Radoi si alta spun documentele


In comuna Farcas, problemele legate de pamânt si padure sunt intr-adevar incurcate din cauza legilor funciare pe baza carora s-au facut mai multe reconstituiri de proprietati, in functie de limita proprietatii impuse de ele, din cauza fostului IAS care a intrat in faliment si ale carui active au fost vândute de lichidator sau din cauza Ocolului Silvic Melinesti, care nu vrea sa dea padure compacta, pe vechile locuri, asa cum impune Legea nr. 247/2005. Cât priveste proprietatea lui Radoi, primarul Ilie Nemtaru crede ca nu este nici o incurcatura. „Radoi mosteneste 5,28 ha de teren de la tatal sau Constantin. A fost validat pe anexa 3 la pozitia 45, i s-a intocmit proces-verbal de punere in posesie si s-au trimis la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara documentele premergatoare completarii titlului de proprietate. Nu a avut niciodata in punctul Tarnita si nici pe teritoriul fostului IAS. Cât priveste pe Dumitrache Constantin, acesta a cumparat de la alti cetateni pusi in posesie pe locurile care au fost ale IAS, dar acest lucru nu ma mai priveste pe mine“, a declarat primarul Nemtaru.


Daca Radoi se va multumi sau nu cu pozitionarea terenului mostenit de la tatal sau ramâne de vazut. Chiar daca primarul nu o fi stâlpul bisericii din localitate, in cazul nemultumitului consatean este sprijinit de documente care merg pâna la Registrul Agricol de dinainte de colectivizare. Cu toate acestea, nimic nu-l va impiedica pe Radoi sa se declare din nou nemultumit si sa ceara autoritatilor anchetarea celor care nu vor sa-i dea terenul acolo unde doreste el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS