17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGheorghe Zamfir, ovationat la Târgu Jiu

Gheorghe Zamfir, ovationat la Târgu Jiu

Sala de spectacole a casei de cultura a fost neincapatoare pentru cei peste 800 de melomani veniti sa il asculte pe maestrul Gheorghe Zamfir. Acesta a sustinut la sfârsitul saptamânii trecute un concert extraordinar in Târgu Jiu.


Peste 800 de târgujieni au fost prezenti la spectacolul sustinut la sfârsitul saptamânii trecute in Casa de Cultura a Sindicatelor de naistul Gheorghe Zamfir. Organizat de Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu si Consiliul Judetean Gorj, cu prilejul acordarii titlului de doctor honoris causa maestrului Zamfir, concertul s-a bucurat de o larga participare din partea publicului iubitor de muzica. Sala cu o capacitate de 800 de locuri a fost plina pâna la refuz, oamenii stând pe scari, in picioare si pe la usa, din dorinta de a asculta piesele interpretate de catre celebrul naist de talie mondiala. Inainte de a urca pe scena maestrul, câteva zeci de copii de la Scoala Populara de Arta si Palatul Copiilor au incalzit publicul cu piese interpretate la nai. Micutii naisti sunt pregatiti de profesorul Dumitru Pasare, un discipol al lui Gheorghe Zamfir. Acestia au urcat ulterior de mai multe ori pe scena, pentru a oferi flori celui pe care si l-au asumat ca model.


Diploma de onoare


A doua parte a spectacolului a fost asigurata de artistii Ansambului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, in frunte cu dansatori sau solisti precum Natalia Gorjeanu, Ion Ghitulescu si Niculina Stoican. A urmat Gheorghe Zamfir care timp de o ora a vrajit asistenta, multi neputându-si stapâni lacrimile in fata maiestriei naistului. Spectatorii l-au primit in picioare pe artist si i-au acompaniat melodiile cu aplauze. In final, doi dintre studentii lui Zamfir au venit pe scena si au oferit un regal, alaturi de mentorul lor. Vizibil emotionat de primirea fost facuta la Târgu Jiu, Gheorghe Zamfir a promis ca va reveni in municipiu pentru un concert de Pasti. Invitatia i-a fost lansata de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, care i-a acordat o diploma de excelenta pentru merite deosebite in promovarea culturii si spiritualitatii românesti.


Consilier la UCB


Fiind impresionat de faptul ca in Târgu Jiu peste 70 de copii incearca sa ii calce pe urme, descifrând alaturi de profesorul Dumitru Pasare tainele naiului, Gheorghe Zamfir a declarat ca se va implica in activitatea ansamblurilor respective. Maestrul va reveni periodic in Târgu Jiu, fiind cooptat si in echipa de conducere a Universitatii „Constantin Brâncusi“, fiind consilier pe relatii interne si internationale al rectorului Adrian Gorun.


„Avem nevoie de experienta si relatiile acestui om si trebuie sa profitam de ele, nu sa ne aduce aminte când nu vom mai putea profita de ele. Este bine sa profitam de experienta unor astfel de oameni, nu sa ne aducem aminte de ei si atât. Am facut propunerea sa reprezinte universitatea atât in relatiile internationale, cât si in cele interne. Am primit un raspuns pozitiv. Este un nume, are o identitate“, a precizat Adrian Gorun, rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS