21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Vine ministru'!“

„Vine ministru’!“

Vestea ca ministrul sanatatii ar putea sa vina si in Banie ca sa ia la puricat spitalele ii streseaza foarte rau pe angajatii Spitalului de Urgenta Craiova. De vreo doua-trei zile, acestia nu mai au alt subiect de discutie.


S-a dus vestea ca ministrul e pregatit sa taie si sa spânzure, asa cum a facut pe la toate spitalele vizitate de el. Sau nevizitate, cum a fost la Focsani, unde managerul spitalului de urgenta a fost demis dupa ce a avut neobrazarea sa-i tina la poarta pe inspectorii sanitari trimisi in control de ministrul Eugen Nicolaescu.


Oricum ar fi fost, angajatii Spitalului de Urgenta Craiova i-au cam luat frica si se asteapta in fiecare zi sa le pice pe cap ministrul cu un alai de inspectori de la Inspectia Sanitara de Stat. Se vorbea ca Eugen Nicolaescu si-a programat vizita pentru acest sfârsit de saptamâna, poate in cursul zilei de sâmbata. Vestea i-a innebunit pe angajati, care au inceput sa dea dovada de exces de zel, pâna o trece pericolul. Asistentele au inceput sa le zâmbeasca bolnavilor, saloanele au devenit dintr-odata mai curate, iar mirosul greu din ele a disparut, fiind inlocuit de „aroma“ dezinfectantilor. Geamuri imbâcsite care nu vazusera de multi ani o cârpa aratau ca noi. Si personalul de la curatenie s-a inmultit considerabil, la fel si mopurile de care te impiedici la tot pasul pe holuri.


A trecut pericolul


Nebunia a atins paroxismul ieri-dimineata, când managerul Cristina Calangiu a fost vazut indreptându-se spre Unitatea de Primire Urgente, in compania mai marilor de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj: directorul general, prof. dr. Dan Gabriel Mogos, si dr. Dolores Tatar – directorul adjunct al Compartimentului de Medicina Preventiva in subordinea caruia se afla Inspectia Sanitara de Stat (sau temutul SANEPID de pe vremuri). Au aparut zvonuri ca echipa ministeriala ar fi fost in vizita la Spitalul din Calafat si ca tocmai se indrepta spre Craiova. Toata lumea astepta cu sufletul la gura.


Numai ca reprezentantii ASP si managerul spitalului nu l-au mai asteptat pe ministru si au inspectat singuri Unitatea de Primire Urgente. Conducerea ASP Dolj a fost incântata de lucrarile care s-au facut aici si de conditiile in care sunt ingrijiti bolnavii.


Cât despre vizita ministrului, spiritele s-au mai potolit dupa orele prânzului, iar angajatii au rasuflat usurati. Dar si mâine e o zi… Iar directorul ASP Dolj nu a facut decât sa adânceasca misterul. „Daca domnul ministru vrea sa vada spitalele din Craiova, nu cred ca isi va anunta vizita“, a spus prof. Mogos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS