21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la tara adunate..

De la tara adunate..

Satul fara tigani


Lucru rar pentru o comuna, mai ales din Oltenia: Plesoiul nu are fir de tigan! Explicatia o da tot primarul: „Ori ca sunt prea ai dracu’ românii, ori prea saraci si nu au ce sa le fure, ori tiganii sunt prea lenesi si nu se pot acomoda intr-o comuna unde se munceste, nu se stie prea sigur. In mod cert insa, pamântul de aici nu le e prielnic celor de etnie roma!“.


E drept ca acum câtiva ani a trait o singura familie de romi – unii Bâca – dar s-a mutat de la Milovan, dupa ce s-a corcit cu o românca. La Plesoi n-a mai lasat nici de prasila!


Sa vina, ca avem cu ce!


Din cele 34 de familii sinistrate dupa inundatiile de anul trecut, una singura a ramas fara acoperis. Este vorba de Cumpanasu, familie ce numara 11 membri. Materialele de constructie fiind primite târziu, abia in toamna trecuta, oamenii au amânat ridicarea casei pâna in aceasta primavara. Celelalte 33 de familii si-au reconsolidat casele, iar acum asteapta alte ploi!


„Infractori“ de gradinita


80 de copii de gradinita si scoala primara merg in fiecare zi la politie. Nu pentru a declara vreo infractiune, ci pentru ca sediul Postului de politie din Plesoi este acelasi cu gradinita comunei. In aceeasi cladire functioneaza biblioteca scolara si centrul de lapte. Astfel organizate treburile, linistea comunei este netulburata: nici un geam nu se sparge, nici o sticla de lapte nu se fura si nici o carte nu se citeste!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS