7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpuscat pentru trei lemne

Impuscat pentru trei lemne

Un cetatean rom din localitatea doljeana Mârza a fost impuscat ieri in picioare de un padurar, care patrula in apropierea padurii de lânga sat. La spital au ajuns atât victima, cât si padurarul, cel din urma fiind cotonogit de romii din sat pentru gestul sau.


Incidentul s-a petrecut ieri-dimineata, in jurul orei 10.30, lânga satul Mârza, care apartine comunei Salcuta din judetul Dolj. Doru Dinu, de 25 de ani, din Mârza, a fost impuscat in picioare de padurarul Fane Stuparu, de 47 de ani, din comuna Radovan, angajat la Ocolul Silvic Perisor. Romii din sat povestesc ca unii din ei au mai fost prinsi de politisti sau jandarmi la furat de lemne, dar nu au fost impuscati si ca victima padurarului, care era la munca, nici macar nu calcase in padure. „Se dusesera noua insi sa scoata o teava din pamânt, ca i-a luat primarul la Legea 416. Pentru ca nu reuseau s-au dus in padure sa ia câtiva pari ca sa-i foloseasca drept pârghii, dar i-a prins padurarul si l-a impuscat pe unul care muncea. Un criminal padurarul asta, l-a impuscat pentru trei lemne“, au povestit satenii. Varianta lor este sustinuta si de victima padurarului, care astepta ieri pe patul spitalului sa-i fie scoase alicele din picioare. „S-au dus trei baieti cu caruta sa ia prajini din padure, iar noi am ramas la lucru. Mai târziu am auzit galagie, iar când ne-am dus sa vedem ce este, padurarul ii oprise si zbiera la ei. Am vrut sa-i zic ca noi lucram acolo, dar a zis ca daca ma apropii trage. A tras la picioare si am cazut secerat“, a declarat Doru Dinu. Barbatul mai spune ca padurarul a indreptat pusca spre un alt rom, insa nu a mai apucat sa traga, pentru ca a fost dezarmat de ceilalti barbati. Dupa aceea, angajatul Ocolului Silvic a fugit spre padure.


Padurarul – si batut, si dezarmat


Povestea romilor din Mârza este confirmata pâna la un punct de politisti. Acestia au stabilit ca Stuparu se deplasa impreuna cu un coleg pe marginea padurii cu autoturismul proprietate personala, in exercitarea atributiilor de serviciu, iar in jurul orei 9.45 au observat pe un drum agricol o caruta in care se aflau trei cetateni romi si lemne. Au urmarit caruta, iar pentru ca persoanele din caruta au refuzat sa opreasca la somatiile verbale, padurarul a coborât din autoturism si a tras un foc de avertisment in aer cu arma de serviciu, o pusca de vânatoare. La auzul focului de arma, persoanele aflate in apropiere au intervenit cu amenintari verbale, iar Stuparu a mai executat un foc asupra lui Dinu, la nivelul membrelor inferioare.


Ulterior padurarul a fost lovit de catre grupul de romi, fiind dezarmat. La fata locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi si politistii doljeni, gasind caruta in care se aflau trei bucati din lemn, care au fost taiate din padure pentru a fi folosite la lucrarile podetului. Arma a fost predata politistilor de catre unul dintre participantii la altercatie, iar padurarul si victima acestuia au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova, unde s-a stabilit ca sunt in afara oricarui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS