17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu „aparut“ doi dintre copii!

Au „aparut“ doi dintre copii!

Publicarea materialului „Ati vazut acesti copii?“, in numarul de ieri al cotidianului nostru, a avut primele efecte. Doua dintre tinerele prezentate in fotografii au fost recunoscute de cititori sau de membri ai familiei, care au trimis precizari referitoare la aceste cazuri. Astfel, un profesor al Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova ne-a semnalat ca Mirela Claudia Robu, eleva la unitatea de invatamânt amintita, se prezinta la scoala, dar in schimb nu mai este primita acasa de parinti.


Tânara din Filiasi fusese data disparuta la sfârsitul lunii decembrie, dupa ce a plecat la scoala, la Craiova. Pâna in prezent nu a fost scoasa din baza de date a politiei, de la rubrica „Minori disparuti“. Un caz similar este cel al Alinei Zabava, despre care un cititor a sesizat ca se afla deja acasa, „unde se fac incercari din partea celor care o inconjoara pentru a o recupera din punct de vedere psiho-pedagogic“. Si ea se afla inca trecuta ca fiind disparuta in baza de date a politiei. „Vom verifica evidenta cu minorii disparuti si o vom corobora cu ultimele rezultate obtinute pe aceasta linie, pentru a-i scoate din baza de date pe cei care au revenit acasa sau care au fost gasiti intre timp“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.


Gazeta de Sud a luat deja legatura cu rudele Alinei Zabava si va prezenta pe larg situatia acestui caz, dar si a celui amintit mai sus, in urmatoarele zile. Reamintim ca demersul nostru jurnalistic face parte dintr-o campanie dedicata copiilor disparuti, maltratati sau abandonati din judetul Dolj. Daca aveti cunostinta despre astfel de cazuri, va rugam sa le semnalati la telefoanele redactiei: 0251.413.100 (200) sau pe adresa [email protected]. In prezent, in România sunt cautati de politie sute de copii disparuti in perioada 2000 – 2007, despre care nu se mai stie nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS