7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeze cu subiect unic la inceput de mai

Teze cu subiect unic la inceput de mai

Elevii de clasa a VII-a vor sustine tezele cu subiect unic pe 4 mai si 17 mai, dupa ce cu zece zile inainte vor putea gasi subiectele pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii.


Tezele cu subiect unic au regim de teze semestriale, iar rezultatele obtinute la aceste teze nu vor afecta procedura de admitere la liceu a elevilor aflati acum in clasa a VII-a si a VIII-a. Tezele se vor sustine la limba si litaratura româna, matematica si la limba si literatura materna pentru elevii apartinând minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, in fiecare unitate scolara. Subiectele sunt elaborate conform programei scolare parcurse pâna la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicata scolilor.


Elevii vor da prima lucrare la matematica pe 4 mai, iar la limba si literatura româna pe 17 mai. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori din afara scolii de la care provin tezele, iar in cazul in care exista diferente mai mari de un punct intre cei doi corectori, lucrarea va fi evaluata de un al treilea profesor. Nota acestuia va fi definitiva si nu va putea fi contestata de elev, ci numai discutata cu profesorul de la clasa. Notele vor fi trecute in cataloage, ca la tezele obisnuite.


Subiectele, din nou pe net


Subiectele pentru teze vor fi realizate de Serviciul National pentru Evaluare si Examinare (SNEE) si vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, la www.edu.ro, cu zece zile inainte de testare. In plus, vor avea un nivel de dificultate mediu, astfel incât sa permita rezolvarea problemelor in 50 de minute. Dupa testare, vor fi postate pe site-ul ministerului si baremele de evaluare si notare. Elevii vor fi supravegheati de doi asistenti, cu alta specializare decât cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine teza. Cei care au lipsit de la teze pot fi reprogramati o singura data sa sustina examinarile. Perioada speciala de teze pentru elevii care au absentat la prima sesiune se va desfasura intre 5 si 12 iunie. Tinerii reprogramati vor sustine cele trei probe scrise in zilele de 5, 8 si 12 iunie. Elevii amânati mai au o sesiune in august, pe 21, 23 si 28.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS