21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrumoasa din padurea adormita

Frumoasa din padurea adormita

Pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova se joaca un spectacol muzical (opereta) pentru copii, dupa povestirea lui Ch. Perrault, vineri 16 februarie, incepând cu ora 11.00. Muzica este compusa de Marius Teicu, pe libretul scris de Silvia Kerim. Regia artistica ii apartine lui Migry Avram Nicolau, scenografia este realizata de Rasvan Draganescu, iar distributia este una dintre cele mai inspirate: Imparatul – Alexandru Petre, Barza Berta – Violeta Ticu, Broasca Bibi – Carmen Roibu, Imparateasa Zimby – Ionela Trusca, Insotitoare – Ioana Ciuca si Monica Ardeleanu, Printesa – Eva Stefanescu, Zâna copilariei – Mihaela Popa, Zâna cea rea – Gabriel Marciu, Teodor Ispas, Zâna I – Lelia Vais, Zâna II – Erna Marin, Zâna III – Cristina Draghici, Zâna IV – Anita Nicolae, Doica – Daniel Cornescu, Bufonul – Claudiu Trifu, Majordomul – Laurentiu Nicu, Printul – Nicolae Popa. Isi mai dau concursul Baletul Teatrului Liric „Elena Teodorini“.


Un spectacol fascinant pentru copii, dupa un basm celebru in care se spune ca, in vremuri de demult, a fost o imparatie cu zâne bune si vrajitoare rele, cu broaste si berze vorbitoare, cu oameni linistiti si cumsecade peste care domnea un imparat. Impreuna cu sotia lui, imparateasa Zimby, a asteptat cu nerabdare ca barza Bertha – pasare foarte agreata la curtile domnesti – sa le aduca un bebelus: o fetita frumoasa ca in povesti.


Aflând despre bucuria pe care barza Berta a facut-o imparatului si imparatesei, grabnic soseste la palat si broasca Bibi, prietena buna a Berzei. In culmea fericirii, imparatul organizeza o mare petrecere la botezul frumoasei printese, la care sunt invitate zânele ursitoare care ii aduc in dar: calitati, frumusete si tot ce se poate darui mai bun pe lume. Insa, incoronatele capete nu stiau sa numere prea bine, pentru ca au uitat sa invite, la grandioasa petrecere, si pe Zâna cea Rea. Prin urmare, Zâna cea rea, furioasa, isi face aparitia si arunca asupra micutei printese un blestem greu, ce urma sa-i aduca moartea, in ziua in care va implini 16 primaveri. Noroc cu Zâna cea Buna care indulceste groaznica pedeapsa, introducând in poveste un somn de 100 de ani si un print salvator. Broasca Bibi si barza Bertha au misiunea sa vegheze ca povestea sa se termine cu bine.


Ca in toate basmele, binele invinge raul. Prin urmare, Zâna cea Buna anunta ca poate schimba ursita cea rea, asa incât copila de imparat sa nu moara. Dupa multe peripetii, apare frumosul print care rupe vraja, readucând-o la viata pe printesa, totul terminându-se cu o nunta frumoasa, ca in povesti, iar micutii spectatori, fericiti, se indreapta catre casele lor, de-a dreptul uimiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS