13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSanctionat pentru nimic

Sanctionat pentru nimic

Un sofer doljean acuza politistii de la Rutiera ca i-au bagat un accident inexistent pe gât. Daniel Gosonea conducea ieri o Dacie si a ramas fara permis dupa ce un sofer de tir a avut impresia ca a fost acrosat de acesta.


Daniel Gosonea, de 23 de ani, din Craiova, conducea ieri o Dacie break dinspre Bailesti catre Calafat si, dupa ce a depasit un tir, a fost oprit de politistii de la Rutiera din Bailesti si anuntat ca a acrosat tirul. In final, Gosonea a fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile pentru depasire neregulamentara.


Ocupantii Daciei spun ca nu a fost nici un acrosaj intre cele doua autovehicule, iar agentii de la Rutiera le-au bagat pe gât un accident numai pentru ca Ilie Troeschi, soferul tirului, a anuntat prin 112 ca i s-a parut ca a fost lovit din spate. „Am intrat in depasirea tirului si, pentru ca din fata venea o masina, ne-am repliat in spatele lui. Dupa aceea l-am depasit, dar mai incolo am fost opriti de politisti, care ne-au zis ca soferul tirului a anuntat la 112 ca a fost lovit de noi si ca am fugit de la locul accidentului. Au vazut ca nu avem avarii la masina, ca nici tirul nu avea nimic, pentru ca noi nu l-am atins, insa tot i-au luat permisul soferului si i-au dat amenda de 170 de lei“, a declarat Florin Dumitrascu, pasager in Dacie.


Depasire neregulamentara


Tinerii mai spun ca este imposibil sa acrosezi un tir la 80 de kilometri pe ora si sa scapi teafar si fara avarii vizibile la autoturism. Ei cred ca sanctiunea a fost aplicata numai pentru ca a fost anuntat accident la 112 si politistii trebuia sa rezolve un astfel de eveniment. „E un abuz ce au facut agentii din Bailesti. Ei au zis ca nu sunt avarii la masina si tot ei le-au gasit dupa aceea. Nu mai spun ca au incercat sa puna la avarii un far ciobit de pe partea stânga a masinii. Si soferul tirului a zis ca nu s-a intâmplat nimic, dar ei o stiu pe a lor. Si cu depasirea asta e ciudat, ne sanctioneaza numai pe ce spune soferul tirului ca a vazut in oglinda“, a mai spus Dumitrascu.


Politistii au stabilit ca tânarul a intrat in depasire neregulamentar, neasigurându-se la inceperea manevrei. „Agentii au constatat ca dupa ce soferul Daciei a intrat in depasire a renuntat si a lovit roata din spate a tirului. S-a stabilit ca Dacia are bara fata indoita si flapsul, iar pe roata tirului exista urme de lovire“, a declarat comisar-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Accident sau nu, Gosonea a fost sanctionat pentru depasire neregulamentara. Conform comisarului-sef Nicusor Badea, singura solutie legala este ca soferul nemultumit sa depuna contestatie in privinta sanctiunii, iar pâna judecatorii decid daca aceasta este intemeiata sau nu i se va elibera dovada de circulatie provizorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS