22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetatean european cu drepturi salariale românesti

Cetatean european cu drepturi salariale românesti

Chiar daca este cetatean al Uniunii Europene, salariatul român nu beneficiaza deocamdata de drepturile unui angajat european. Una dintre solutiile pentru iesirea din aceasta situatie ar fi, potrivit sindicalistilor, stabilirea unui salariu minim comun la nivel european.


Mult-asteptata integrare a României in Uniunea Europena nu a adus schimbari majore pentru salariatul român. „La o luna de la aderarea României la UE, muncitorul român este acelasi: sarac, nedreptatit, umilit“, a declarat Marinela Didu, presedintele filialei judetene a Confederatiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) Dolj, recent intoarsa de la un seminar international de la Paris, pe tema „Sanatatea, securitatea si flexibilitatea salariatilor“, organizat de o confederatie sindicala de la Bruxelles. Potrivit spuselor acesteia, angajatul român nu este nici pe departe salariat cu drepturi europene. „Chiar si mentalitatea muncitorilor europeni este diferita de cea a muncitorului român, care este obligat sa presteze ore suplimentare fara a fi evidentiate si, bineinteles, fara a fi platite corespunzator“, a spus Didu. Potrivit spuselor acesteia, standardele europene le regasim doar atunci când este obligat sa plateasca taxe, impozite si preturile alimentelor si produselor de stricta necesitate.


Salariatii trebuie sa fie uniti


Repezentantii CSDR Dolj au evidentiat ideea potrivit careia angajatii trebuie sa fie uniti si sa-si cunoasca si sa-si respecte drepturile si obligatiile. „Daca in Franta, de exemplu, salariatul stie ca sindicatul i-a negociat un program de opt ore, atunci ziua sa de lucru este clar de opt ore“, a afirmat Marinela Didu. Potrivit acesteia, angajatorii, la rândul lor, ar trebui sa constientizeze importanta respectarii normelor in vigoare. „Angajatorii risca sa ramâna fara forta specializata de munca“, a adaugat Didu, bazându-si afirmatia si pe remuneratia acordata de angajatori care-i determina pe salariati sa paraseasca tara in folosul alteia, unde sunt platiti corespunzator.


Salariu minim comun


In timp ce in România majoritatea muncitorilor primesc salariul minim pe economie, in alte tari, procentul salariatilor remunerati in acest mod este mult mai mic (Spania – 0,8%, Marea Britanie – 1,4%, Malta – 1,5%). Alta problema ridicata este si existenta a doua salarii minime, pe care le-a caracterizat ca fiind insuficiente pentru satisfacerea necesitatilor minime de alimente, imbracaminte, educatie, asa cum ar trebui. „Suntem unici in Europa – avem doua salarii minime pe economie – unul stabilit de guvern (fara consultarea sindicatelor asa cum prevede legea) si unul convenit de sindicate si patronate prin contractul colectiv de munca la nivel national“, a spus Marinela Didu.


Potrivit spuselor acesteia, la seminarul de la Paris s-a tras concluzia ca sindicatele din Uniunea Europeana trebuie sa lupte pentru stabilirea unui salariu minim comun. „Deocamdata este doar o concluzie luata in urma discutiilor la care au participat reprezentanti sindicali din Polonia, Lituania, Spania, Belgia, Franta. Reprezentanta confederatiei sindicale de la Bruxelles va inainta insa aceasta propunere“, a mai spus Didu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS