3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBani pentru casele sinistratilor

Bani pentru casele sinistratilor

Guvernul a alocat ieri 1,582 milioane de lei din Fondul de interventie pentru reconstruirea unor case din unele zone in care s-au produs calamitati naturale, inundatii sau alunecari de teren.


Din banii alocati de guvern, comunei Rast din judetul Dolj ii revin 1,036 milioane de lei. Fondurile alocate se adauga sumei de 8,492 milioane de lei, pusa la dispozitie de guvern, in august anul trecut, pentru finantarea actiunilor de reconstructie a caselor din localitatile afectate de calamitati naturale. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea unor materiale de constructii suplimentare fata de cele distribuite centralizat, pentru transportul materialelor de constructii la punctele de lucru, pentru lucrari de reconstruire a caselor de locuit distruse si pentru asistenta tehnica si pentru evaluarea acestor lucrari.


„Iepure“ cu scandal


Primarul Rastului, Iulian Silisteanu, va demara cu banii guvernului construirea ultimelor 264 de case in noua vatra a satului. „Vom folosi banii pentru manopera celor 264 de case pe care le mai avem de construit, pentru materiale de constructii, de la cuie pâna la rigips si la ce o mai fi nevoie“, a spus Silisteanu. Pentru ca problema lipsei balastului pentru fundatiile caselor inca nu s-a lamurit, din stoc lipsind incarcatura a 400 de masini grele, Consiliul Local din Rast va apela la rezervele de balast din cariera primariei. „O sa luam balast din cariera «Iepure», ca nu mai stam dupa ANL. Eu am spus ca m-au furat la balast, aratându-le si hotul, iar ei ma ancheteaza tot pe mine. Dupa ce ca au tinut licitatie si au cumparat metrul cub de balast cu 550.000, nici macar nu au avut grija sa ajunga toata cantitatea. Voi scoate balast din cariera primariei la un pret mult mai mic, chiar daca ma voi lupta cu morile de vânt, adica cu toti cei care au pus ochii pe cariera si vor sa o preia o data cu cele 360 ha teren pe care mi le-a furat Plafarul“, a declarat primarul. Daca primarul va apela la balastul din cariera „Iepure“, va iesi din nou scandal, deoarece societatea Plafar pe terenul careia se afla cariera, va iesi la atac, pretinzând ca masinile ii distrug terenul pe care oricum n-a cultivat nimic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS