17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOameni revoltati la Slatioara

Oameni revoltati la Slatioara

Sute de familii din Slatioara, judetul Olt, sunt revoltate impotriva alesilor locali, SC Scadt SA si Distrigaz, care le-au promis, de mai bine de zece ani, ca vor avea retea de alimentare cu gaze naturale.


Ajunsi la capatul rabdarii, o parte dintre localnici au tinut sa ia parte la sedinta consiliului local pentru a afla când va fi finalizata investitia. Oamenii spun ca au investit sute de milioane pentru a-si construi case noi, sperând ca, pâna la finalizarea constructiilor, vor avea retea de gaze naturale. Acum, unii dintre ei sunt nevoiti sa se inghesuie intr-o singura camera, unde se incalzesc cu ce pot. De mai multi ani, in fiecare toamna li se promite ca vor avea gaze naturale, insa nici pâna in prezent promisiunea nu a fost onorata.


Proiecte peste proiecte


SC Scadt SA, firma senatorului Ioan Toma, a fost cea care a câstigat, initial, atât lucrarile de realizare a conductei de alimentare, cât si lucrarile de distributie a gazelor naturale. Ulterior, distributia a fost cedata Distrigaz. Lucrarile au inceput cu stângul, proiectul lucrarii fiind gresit realizat. In locul conductei de gaze a fost proiectata una de gazolina. A fost nevoie de refacerea proiectului si, implicit, de amânarea termenului de finalizare a lucrarii. Privatizarea Distrigaz a dat peste cap planurile constructorului si ale localnicilor. In urma unui studiu de fezabilitate, s-a renuntat la extinderea retelei in satul Salcia, proiectul fiind, pentru a doua oara, refacut. In prezent, Scadt a realizat 95% din lucrarile la reteaua de alimentare, urmând ca, in trei saptamâni, partea de alimentare sa fie terminata. Lucrarea va fi apoi cedata Distrigaz, care se va ocupa de distributia gazelor naturale. Nu se stie insa când va fi finalizata aceasta ultima etapa, localnicii neprimind nici un raspuns la intrebarea care ii macina de zece ani, „când vom avea gaze?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS