9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCompetitie pentru titlul de „Scoala Europeana“

Competitie pentru titlul de „Scoala Europeana“

Scolile doljene intra in competitie pentru obtinerea titlului de „Scoala Europeana“. La concursul pentru acordarea certificatului de „Scoala Europeana“ pot participa toate unitatile de invatamânt doljene care au fost sau sunt implicate in activitati ori proiecte de cooperare europeana.


Vor fi evaluate integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupelor de vârsta ale elevilor implicati in activitati, asigurarea egalitatii de sanse si varietatea disciplinelor de studiu. In plus, activitatile de cooperare europeana trebuie sa fie constante si de lunga durata, iar scolile trebuie sa aiba o buna strategie de implementare, evaluare si valorizare a informatiilor si cerintelor UE.


Unitatile de invatamânt doljene care aspira la titlul de „Scoala Europeana“ trebuie sa isi depuna candidatura pâna pe 1 martie, iar dosarul trebuie sa contina formularul de candidatura completat, un portofoliu ilustrativ, precum si avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare si a problematicii de integrare europeana. Evaluarile se vor face in perioada martie – aprilie, iar in luna mai scolile vor fi premiate. O data obtinut, certificatul este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a-l obtine. Titlul de „Scoala Europeana“ a fost obtinut pâna acum de numai doua unitati de invatamânt, Colegiul National „Carol I“ si Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“, alte 30 de scoli doljene având doar certificate de participare la competitia pentru acest titlu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS