21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Cârciumaru, laureat al Galei premiilor UCB

Florin Cârciumaru, laureat al Galei premiilor UCB

Universitatea „Constantin Brâncusi“ (UCB) din Târgu Jiu a organizat in premiera la sfârsitul saptamânii trecute o gala unde au fost premiati toti sefii de promotie care au terminat facultatea anul trecut si au fost desemnate VIP-urile judetului in 2006.


Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu a organizat o gala in care au fost desemnati cei mai buni gorjeni ai anului trecut si premiati cu bani toti sefii de promotie din 2006. Diplomele si distinctiile au fost acordate in urma votului acordat de membrii Senatului Universitatii „Constantin Brâncusi“, Acestia au fost si cei care au stabilit criteriile, in urma carora au fost alese personalitatile respective. Premierea a avut la sfârsitul saptamânii trecute, evenimentul fiind gazduit de sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“. Asistenta a fost formata din peste 300 de studenti si cadre universitare care au dorit sa ii vada pe laureati. Intre invitati s-a aflat si Nicolae Mischie, care a sosit la gala impreuna cu sotia sa, Sanda Mischie, ambii fiind cadre universitare la Facultatea de Drept. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a declarat ca nu putea refuza invitatia, mai ales ca a contribuit la construirea teatrului din Târgu Jiu…


Plicuri cu bani pentru laureati


Pe scena teatrului au urcat majoritatea sefilor de promotie din anul 2006, 14 absolventi primind câte o diploma, flori, o lucrare in sticla realizata de artistul gorjean Mihai Topescu, precum si un plic cu bani. A fost prima data când sefii de promotie au plecat acasa si cu bani. Au mai primit premii publicatia locala Gorjeanul, firma ARTEGO, Radio Târgu Jiu si Radio Craiova. Una dintre vedetele galei a fost insa primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, acesta strângând cele mai multe voturi din partea membrilor Senatului UCB. Edilul nu a plecat acasa cu un premiu, ci cu doua, fiind ales de catre Universitate omul politic gorjean al anului 2006. Cârciumaru a mai incasat un premiu, in semn de recunoastere fata de ajutorul acordat institutiei. Interesant este ca distinctiile i-au fost inmânate lui Florin Cârciumaru, presedintele PSD Gorj, de catre rectorul Adrian Gorun, cunoscut cu simpatii liberale. Unii dintre cei care l-au votat pe Florin Cârciumaru sunt chiar profesorii sai de la Facultatea de Drept, unde este student in an terminal.


Rectorul si-a donat premiul…


Senatul Universitatii „Constantin Brâncusi“ a mai acordat un premiu de excelenta, acesta revenindu-i lui Marian Negrescu, directorul Teatrului din Târgu Jiu. Ultimul care a urcat pe scena sa isi ridice distinctia a fost chiar rectorul Adrian Gorun. Colegii sai din Senat i-au acordat titlul de personalitatea gorjeana a anului 2006. Rectorul nu a dorit sa comenteze gestul subalternilor sai, insa a precizat ca nu a participat la vot si ca va dona premiul institutiei. „Nu am votat. Poate fi verificat ca m-am abtinut de la vot. Eu donez acest premiul institutiei. Este pentru Universitatea «Constantin Brâncusi» din Târgu Jiu“, a spus rectorul UCB.


Gala a fost presarata cu momente artistice oferite de actorii Teatrului „Elvira Godeanu“, atmosfera fiind asigurata de Petre Ancuta, elev la Liceul de Muzica si Arte Plastice din municipiu, un virtuoz al pianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS