9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcare cu oprire interzisa

Parcare cu oprire interzisa

Cine trage pe dreapta pe strada Unirii lânga Banca Nationala o face pe riscul lui.


Politistii craioveni au in colimator o noua zona in care soferii isi opresc masinile in voie, chiar sub indicatorul „Oprirea interzisa“, ba, mai mult, ocupa o banda a uneia dintre cele mai aglomerate strazi ale Craiovei – strada Unirii.


A fost parcare…


Pe partea dreapta a strazii Unirii, când urci dinspre Valea Vlaicii, chiar lânga gardul sucursalei doljene a Bancii Nationale, a fost pentru scurt timp o parcare, semnalizata cu indicatorul corespunzator si cu marcaje albe de delimitare a spatiilor de parcare. „Minunea“ n-a tinut decât vreo luna, parcarea fiind desfiintata ulterior. Cu toate acestea, soferii continua sa opreasca acolo, chiar sub nou instalatul indicator „Oprirea interzisa“. Unii coboara din masini, se uita la dungile de vopsea gri facute pe asfalt (menite sa le acopere pe cele albe ce delimitau initial parcarea), la celelalte masini oprite in acelasi mod, la indicator, apoi se gândesc ca n-o sa treaca taman atunci un politist pe acolo sa-i amendeze. Altii nici macar nu se mai uita la indicator, si isi lasa linistiti masina, crezând ca acolo chiar este parcare, asa cum stiau ei. Se insala amarnic.


Sanctiuni


„Pe strada Unirii, in dreptul Bancii Nationale, a fost o scurta perioada de timp parcare, dar acum nu mai este. Dimpotriva, in acea zona oprirea este interzisa, iar cei care nu respecta indicatorul o fac pe riscul lor, putând sa se aleaga nu doar cu o amenda din partea Politiei, ci si cu masina blocata sau ridicata de angajatii RAT Control“, a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Politia le reaminteste soferilor ca daca sunt surprinsi oprind in acea zona risca o sanctiune contraventionala cuprinsa intre sase si opt puncte-amenda, adica intre 234 si 312 lei (intre 2.340.000 – 3.120.000 de lei vechi). In plus, daca au si „norocul“ de a le fi blocate rotile de lucratorii RAT Control, trebuie sa plateasca 75 de lei pentru deblocare. Daca autoturismul le este ridicat si transportat in zona de depozitare, recuperarea lui costa 150 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS