15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul trimite la Eurovision un fotomodel

Gorjul trimite la Eurovision un fotomodel

O adolescenta din Târgu Jiu va concura la selectia pentru Eurovision. Alexandra Badoi este model la o agentie din Craiova si scrie poezii.


Alexandra Badoi, din Târgu Jiu, de 18 ani, este cea mai tânara participanta de la selectia nationala pentru Eurovision, organizata de televiziunea publica. Performanta adolescentei din Gorj, cu numele de scena Ada, este cu atât mai mare cu cât ea este la prima participare la un concurs destinat adultilor, pâna acum aceasta concurând doar la competitii pentru copii. Mai mult decât atât, piesa „You and Me“, care a fost selectata in faza semifinala, alaturi de alte 23 de melodii ale unor consacrati interpreti, este o compozitie realizata de Alexandra si profesorul ei de canto de la Palatul Copiilor, Laurentiu Panoiu. Textul ii apartine tinerei cânterete, iar muzica a fost compusa de cel care o indruma in domeniul artistic. Melodia a fost orchestrata si inregistrata in studioul din cadrul Palatului Copiilor din Târgu Jiu. „Piesa a fost compusa la sfârsitul anului trecut special pentru Ada, si nu pentru Eurovision. Piesa este facuta in Târgu Jiu, in cadrul Palatului Copiilor. Aici a fost inregistrata si orchestrata. Am contribuit amândoi la compozitie“, a spus Laurentiu Panoiu. Melodia a fost trimisa la selectia Eurovision in ultima zi, pe 13 ianuarie, care i-a purtat noroc Alexandrei. „Am trimis piesa si apoi m-au sunat. Am avut timp doar doua zile sa ma pregatesc. Am facut si videoclipul, care va fi difuzat la televiziunea publica. Si pentru noi a fost o surpriza ca piesa a fost selectata din cele 290 de melodii câte au fost trimise“, a precizat tânara interpreta.


Alexandra se pregateste de doi ani si jumatate


Ada s-a calificat in faza semifinala in dauna altor interpreti foarte cunoscuti – Paula Seling, Laurentiu Cazan, 3 Sud Est – care nu au reusit sa mearga mai departe. Adolescenta din Târgu Jiu va intra in concurs pe 3 februarie. Ea va concura impotriva unor interpreti renumiti, cum ar fi: Nico, Marcel Pavel, Simplu&Andra.


Alexandra a inceput cursurile de canto relativ târziu. Ea se pregateste de doi ani si jumatate la Palatul Copiilor, sub indrumarea profesorului Laurentiu Panoiu. „De mica mi-a placut sa cânt, dar nu aveam unde sa ma pregatesc. Acum repet cam doua ore in fiecare zi“. Printre cântaretii preferati ai acesteia se numara, din tara, Luminita Anghel si Paula Seling, iar din strainatate Maria Carhey, Withney Houston si Black I Pice.


Poeta si model


Alexandra Badoi este eleva la Colegiul National „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Pâna la 15 ani, ea a trait in Matasari, unde nu avea posibilitatea sa se pregateasca in domeniul muzical pentru a-si pune in valoarea calitatile vocale. „Viata mea se reducea strict la scoala. Am scris la revista scolii si am cântat in unele spectacole organizate tot de scoala“.


Alexandrei ii place foarte mult poezia. Ii place sa citeasca, dar sa si compuna poezii. Ea participa de câte ori are posibilitatea la Cenaclul literar „Columna“ din Târgu Jiu. Fiind eleva in clasa a XII-a, ea se pregateste sa devina studenta. Aceasta isi doreste sa intre la Facultatea de Relatii Internationale.


Alexandra este o tânara frumoasa, fiind model la o agentie din Craiova. A prezentat moda la Romanian Fashion Week si chiar la Roma. „Mi-ar placea sa continuu activitatea in aceasta directie, cu modelingul, muzica si, nu in ultimul rând, scoala“.


Sprijin financiar din partea Primariei Târgu Jiu


Primaria Târgu Jiu i-a acordat Alexandrei un sprijin financiar de 1.500 de lei pentru a participa la selectia pentru Eurovision. „Sper sa am o participare demna. Vor conta, in desemnarea pieselor, notele juriului si televotingul. Astept sustinerea târgujienilor“, a spus Ada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS