12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal18 ani in slujba politiei

18 ani in slujba politiei

Este comisarul-sef adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj. In acest an, Nicusor Badea implineste 18 ani de cariera in slujba politiei si 12 ani de casnicie, in care isi asuma vina de a nu fi fost prezent intotdeauna la momentele importante ale sotiei si fetitei, din cauza meseriei.


Actualul comisar-sef adjunct al IPJ Dolj, Nicusor Badea, s-a nascut in urma cu 43 de ani in comuna mehedinteana Oprisor. Provine dintr-o familie in care tatal a muncit ca subofiter de politie. Copilaria nu a fost prea usoara pentru cei doi copii ai familiei Badea, fiind nevoiti sa se mute mereu, dintr-o localitate in alta, din cauza serviciului tatalui. „Din clasa a II-a ne-am tot mutat dintr-o localitate in alta. Scoala generala am urmat-o in comuna Oprisor, iar liceul in Drobeta Turnu Severin. Dupa absolvirea liceului, m-am angajat imediat la Portile de Fier II, ca electrician. Apoi, am plecat in armata, pe care am facut-o in Craiova, la unitatea unde astazi se afla Jandarmeria. In 1986 insa am dat examen la Scoala de ofiteri din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor de la Baneasa, Bucuresti. La fel ca si mine, fratele meu a urmat tot Politia, astazi lucrând la Politia de Frontiera Calafat“, a povestit comisarul-sef adjunct Nicusor Badea. Dupa absolvirea Scolii de ofiteri a fost repartizat la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, unde a lucrat pâna la 1 ianuarie 1990, la Biroul cercetari penale. Din august 1990, comisarul Nicusor Badea s-a transferat in Dolj, la Politia Segarcea, ocupând functia de ofiter de cercetare penala, pâna in luna mai 1995, când a fost numit ca sef al Politiei Segarcea. Timp de zece ani a fost seful Politiei Segarcea, pâna in aprilie 2005, când a fost numit adjunctul sefului de politie al IPJ Dolj.


Nu s-a multumit insa ca singurele studii universitare sa fie cele de la Scoala de ofiteri, implinindu-si ambitia de a absolvi si Facultatea de Stiinte Economice, iar apoi Facultatea de Drept din Craiova, precum si numeroase studii postuniversitare.


„Sotia mea este o femeie extrem de inteligenta“


In ceea ce priveste viata de familie, Nicusor Badea se simte un pic „vinovat“, dar in acelasi timp dator sotiei, ea fiind in mare parte cea care s-a ocupat si se ocupa de fetita lor, Laura Georgiana, dar si de gospodarirea casei. Pentru toate acestea, comisarul-sef Nicusor Badea are insa o scuza, lipsa timpului, fiind nevoit sa isi petreaca la serviciu „ore intregi peste program, sâmbete, duminici si sarbatori“. „Nu m-am casatorit foarte tânar, ci, asa cum imi place sa spun, la vârsta ideala, a maturitatii unui barbat, când faci acest pas pentru toata viata. Aveam 31 de ani când am spus «da» in fata ofiterului starii civile. Sotia mea, Mihaela Badea, este profesoara de matematica la un liceu craiovean. Este o femeie extrem de inteligenta, inteleapta si dedicata familiei. Ea este cea care a crescut-o si educat-o pe copila noastra. Intre noi a existat tot timpul o relatie sincera, bazata pe incredere. Ne-am inteles si sprijinit reciproc. Inca de la inceputul relatiei noastre a inteles ca meseria mea presupune foarte multe ore petrecute in afara familiei… Si sa imi vad parintii gasesc timp foarte greu, cam o data pe luna pot ajunge pentru câteva ore la Cetate“, a adaugat comisarul-sef adjunct al IPJ Dolj. Marturiseste ca nu si-ar dori ca Laura Georgiana, in vârsta acum de opt ani si jumatate, sa ii urmeze in cariera, insa nu ar incerca in nici un fel sa intervina pentru a-i schimba deciziile, lasându-i posibilitatea sa isi aleaga singura drumul in viata: „Ca orice copil, si fetita mea este incântata de haina militara, vine cu mare drag sa ma viziteze la serviciu, ii place sa stea de vorba cu colegii si colegele mele. Insa, pe de alta parte, Laura inca de mica a vazut cât de aglomerat este programul meu, cât de târziu ajung acasa si sunt convins ca de multe ori a suferit ca de sarbatori sau cu alte ocazii eu a trebuit sa fiu la serviciu“.


Inceput de an „negru“ din cauza evenimentelor rutiere mortale


In putinul timp liber pe care il gaseste, comisarului-sef adjunct al IPJ Dolj ii place sa joace fotbal cu colegii, sa inoate si sa isi petreaca macar câteva zile undeva, la munte… Este insa foarte ingrijorat de cursul „negru“ cu care a inceput acest an in ceea ce priveste evenimentele rutiere din judetul nostru. „In numai o saptamâna au avut loc foarte multe accidente, unele dintre ele mortale, cele mai multe petrecându-se chiar pe trecerea de pietoni. Nu inteleg de ce conducatorii auto, care au si ei la rândul lor familii si copii, nu respecta semnele de circulatie, haosul in condus ducând la pierderea unor vieti omenesti, a unor copii si vârstnici nevinovati. In judet deja am facut o lista cu punctele negre, locuri unde frecvent se intâmpla nenorociri: Radovan, Segarcea, Pielesti, Bradesti, Leu, Diosti etc.“, a adaugat comisar-sef adjunct Nicusor Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS