14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai multi bani pentru farmacii

Mai multi bani pentru farmacii

Mai multi bani din bugetul asiguratilor vor intra in buzunarele farmacistilor doljeni, care au obtinut cel mai mare adaos comercial la medicamentele pentru boli cronice din intreaga tara. Potrivit Colegiului Farmacistilor Dolj, in urma negocierilor cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj de pe 16 ianuarie, farmacistii au fost de acord in unanimitate cu aplicarea unui adaos comercial de 3%, in conditiile in care valoarea maxima a adaosului comercial care ar fi putut fi obtinuta, conform legii, era de 6%. „La negocieri au participat reprezentantii legali ai tuturor farmaciilor din judet. Nu se poate spune, deci, ca ar fi negociat in numele tuturor doar o mâna de farmacisti, toata lumea a fost de acord cu 3%“, a sustinut Elena Calin, presedintele Colegiului Farmacistilor Dolj.


Pe de alta parte, obtinerea unui adaos cât mai mic ar fi fost in beneficiul asiguratilor, banii urmând sa fie platiti din bugetul asigurarilor de sanatate. Prin comparatie, cele mai multe judete au obtinut 1%, iar Bucurestiul 1,5%. Din acest motiv, farmacistii au anuntat ca vor da in judecata casele judetene, acuzându-le ca ar fi negociat adaosul comercial doar cu marile lanturi farmaceutice.


In schimb, farmacistii doljeni se pregatesc acum pentru incheierea contractelor cu CAS Dolj si spera ca semnarea documentelor sa fie finalizata inainte de 1 februarie pentru ca bugetul farmaciilor sa nu mai fie stabilit prin acte aditionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS