24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Uite biletu’!

Presedintele Traian Basescu a prezentat ieri intr-o conferinta de presa continutul biletelului dezvaluit de Elena Udrea, trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu prin care acesta ii cerea sa intervina la procurori in favoarea lui Dinu Patriciu, potrivit NewsIn. Seful statului a declarat ca premierul i-a propus un parteneriat cu oligarhia, moment in care, spune presedintele, si-a pierdut increderea in el. „Domnul prim-ministru imi propunea un parteneriat, dar, din pacate, cu oligarhiile noastre, la câteva luni dupa ce eu impreuna cu el am vorbit in campania electorala despre oligarhia PSD“, a spus Basescu. „Documentul nu este extrem de interesant, el, pur si simplu, pune o intrebare, daca as putea vorbi cu procurorii despre caz, dupa ce ma anunta ca-mi trimite un raport facut de Petromidia. Biletul are un anumit grad de ambiguitate si nu a produs efecte“, a mai spus Basescu. Presedintele a afirmat ca premierul a incercat acelasi tip de parteneriat si cu procurorul general pe care l-a sunat. Seful statului a precizat ca nu-i va cere demisia premierului Calin Popescu Tariceanu si ca va continua cu acesta o relatie institutionala conform Constitutiei.


Premierul Calin Popescu Tariceanu a replicat spunând ca afirmatiile presedintelui sunt o minciuna. „Traian Basescu este consecvent cu incercarea de a submina guvernul. Biletul era doar de informare si avea atasat un raport al Petromidia.


Documentul este intocmit de Petromidia si semnaleaza ilegalitati si abuzuri ale procurorilor. Biletul nu contine nimic care sa arate o interventie in actul de justitie“, s-a aparat premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS