24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMarfurile de contrabanda, la control

Marfurile de contrabanda, la control

Politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au obtinut la sfârsitul saptamânii trecute primele rezultate notabile din acest an, confiscând peste 3.000 de pachete de tigari de contrabanda.


Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au executat la sfârsitul saptamânii trecute o actiune pentru urmarirea modului in care sunt respectate prevederile Legii drepturilor de autor si conexe. La razie au participat si comisari ai Comisariatului Regional Dolj al Garzii Financiare, care s-au interesat de comercializarea produselor de tutun netimbrate. Oamenii legii au verificat zece societati comerciale, fiind constatate patru infractiuni. Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoarea de 120.000 de lei, fiind confiscate 3.100 de pachete de tigari netimbrate de diferite marci, valoarea de piata a produselor confiscate fiind de 10.000 de lei. Din cele zece societati comerciale verificate, la patru le-a fost suspendata activitatea.


Control in Piata din Brazda lui Novac


Printre zonele verificate de politisti si comisarii Garzii Financiare s-a numarat si piata din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Astfel, in urma verificarilor la o societate comerciala, s-a constatat ca la punctul de lucru din Piata Brazda lui Novac, reprezentantul asociatie, Delia D., de 39 de ani, din municipiu, comercializa 1.780 de pachete de tigari care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal. Partroana a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 30.000 de lei de catre comisarii Garzii Financiare Dolj si a fost confiscata intreaga cantitate de tigari. Activitatea magazinului a fost suspendata pe o perioada de trei luni.


Administratorul unei societatii din comuna Sopot, Dan Z., de 45 de ani, din Craiova, a fost gasit de politistii doljeni utilizând la punctul de lucru din Craiova – un laborator foto – softuri fara licenta pentru prelucrare imagini. Pe numele barbatului s-a intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor prevazute de legea drepturilor de autor, prejudiciul estimat adus titularilor de drepturi fiind de 2.300 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS