16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxiurile, gasite iar in neregula

Taxiurile, gasite iar in neregula

Angajatii Registrului Auto Român Dolj si politistii de la Rutiera au verificat ieri starea tehnica a taxiurilor care circula prin Craiova.


Automobilele taximetristilor care circula in municipiul Craiova au fost controlate din nou de politisti si inspectorii RAR Dolj. S-a stabilit ca de la ultimul control executat in comun de RAR si Politia Rutiera nu s-au schimbat prea multe, multi taximetristi circulând cu defectiuni grave sau mai putin grave la sistemele de directie sau frânare ale masinilor. Reprezentantii RAR Dolj spun ca defectiunile depistate ieri in trafic la taxiurile controlate pun in pericol siguranta circulatiei. „Taximetristii care circula pe drumurile publice cu autoturismele care au defectiuni la sistemele de frânare si de directie risca mult. Pe lânga faptul ca ramân fara permisul de conducere si certificatul de inmatriculare al masinii, acestia pun in pericol atât siguranta pasagerilor, cât si a celorlalti participanti la trafic“, a explicat Marcel Marcea, directorul RAR Dolj.


Amenzi si certificate retrase


La ultima verificare a starii tehnice a taximetrelor de catre politisti si inspectori RAR, de la sfârsitul lunii noiembrie a anului trecut, au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale, din care zece pentru defectiuni tehnice, valoarea totala a amenzilor fiind de 11 milioane de lei vechi. Tot atunci, mai multi taximetristi au devenit pietoni, fiind retinute sapte certificate de inmatriculare si retrase cinci permise de conducere, toate pentru defectiuni tehnice. Ieri, din 38 de taxiuri controlate, la 15 au fost gasite defectiuni tehnice, un taximetrist circula cu inspectia tehnica periodica expirata, iar alti doi au fost sanctionati pentru alte abateri. Oamenii legii au retras opt certificate de inmatriculare pentru ca au descoperit defectiuni tehnice la sistemele de directie si de frânare si au aplicat amenzi in valoare totala de 1.820 lei.


Sanctiuni


Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, intre 9 si 20 de puncte amenda. De asemenea, politistii de la Rutiera retin certificatul de inmatriculare daca vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica, vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare, sistemul de frânare este defect, mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise. In cazul in care se constata ca defectiunile tehnice sunt foarte grave, se suspenda si permisul de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS