20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStationare pe trecerea de pietoni

Stationare pe trecerea de pietoni

Soferii craioveni se dau peste cap si tot gasesc un loc unde sa-si lase masina. Nu conteaza daca acel loc este pe trotuar, in statiile de autobuz, in mijlocul drumului sau pe trecerea de pietoni. Important este sa parcheze masina cât mai aproape de locul in care trebuie sa ajunga. Asa cum se vede din fotografia alaturata, soferul si-a lasat autoturismul chiar pe trecerea de pietoni. Pe strada A.I. Cuza, in acea zona, oprirea nu este restrictionata prin indicatoare sau marcaje, fiind permisa parcarea pe marginea drumului, insa soferul din imagine a ales sa parcheze pe marcajul pietonal, chiar daca, la doua masini distanta, era un loc de parcare liber.


Sanctiuni contraventionale


Pe lânga faptul ca restrictioneaza circulatia pietonilor, soferul care si-a lasat masina pe trecerea de pietoni a stationat neregulamentar. Codul Rutier interzice oprirea voluntara a vehiculelor la mai putin de 25 de metri inainte si dupa marcajele de trecere pentru pietoni, deci si pe acestea. Articolul 92 din Codul Rutier prevede ca se aplica doua puncte de penalizare pentru stationarea neregulamentara. Pe lânga acestea, stationarea neregulamentara se sanctioneaza si cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni, intre doua si trei puncte-amenda, adica intre 78 si 117 lei. In cazul in care politistul constata ca soferul si-a lasat masina pâna in cinci minute pe trecerea de pietoni, adica a oprit neregulamentar, acesta se alege doar cu punctele-amenda.


Trafic monitorizat


Doljenii aflati in trafic si care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului si zilei când au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea lor tehnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU