18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaminul Meconf, la spalat!

Caminul Meconf, la spalat!

Un imobil din cartierul 1 Mai al societatii Meconf este inconjurat de gunoaie de mai bine de un an si a intrat in vizorul autoritatilor dupa ce proiectul „Fii vocea cartierului tau!“, initiat de Gazeta de Sud, a poposit in cartier.


Mai multi craioveni din cartierul 1 Mai s-au plâns ca blocul de nefamilisti de pe strada Dimitrie Gerota, apartinând SC Meconf SA Craiova, reprezinta un focar de infectie, fiind permanent inconjurat de tot soiul de deseuri menajere si nu numai. Aflat in vecinatatea imobilelor Asociatiei de proprietari nr. 4, blocul, care adaposteste peste 200 de oameni, dintre care multi sunt angajati ai Meconf SA, nu este deservit de nici o platforma de gunoi, nu este dotat cu recipiente pentru colectarea deseurilor, iar proprietarul nu are nici o relatie contractuala cu vreun operator de salubritate. Administratorul Asociatiei nr. 4, Mariana Marin, dar si alti craioveni din blocul K9, situat peste strada, au apelat la sprijinul primarului Antonie Slomon la intâlnirea pe care acesta a avut-o cu contribuabilii din cartierul 1 Mai pe 12 decembrie 2006, in cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tau!“, initiat de Gazeta de Sud. Mariana Marin a sustinut ca a solicitat Serviciului Public de Salubritate Craiova sa intervina cu mai multe luni in urma. „In 2006, a venit cineva in control, dar am inteles ca a fost amendat administratorul cu câteva milioane. Stiu ca au facut curat atunci chiriasii, dar atât. Nu s-a intâmplat nimic altceva, iar primavara ti-e rusine sa treci prin zona de rusinea locatarilor“, a spus Mariana Marin.


Speriati cu DSP-ul


Dupa sarbatori, reprezentantii Primariei Craiova au verificat sesizarile craiovenilor nevoiti sa suporte mirosurile de nesuportat sau sa traverseze spatii odinioara verzi impânzite de resturi menajere din diverse game: alimentara, vestimentara, igienico-sanitara etc. Toate sesizarile s-au dovedit intemeiate, iar potrivit sefului Corpului de control al gospodaririi comunale, Dan Dobrescu, SC Meconf SA a fost somata ieri sa intre in legalitate. „Societatea Meconf a fost amendata si avertizata si anul trecut. Ieri, reprezentantii unitatii si-au luat angajamentul ca in câteva zile vor face curat si vor incheia si contract cu Salubritatea“, a spus Dan Dobrescu. El a precizat ca eventuala neaducere la indeplinire de catre Meconf a obligatiei de a contracta serviciile de salubrizare il va indreptati, pe lânga aplicarea de amenzi – de la 1.000 la 3.600 de lei, sa sesizeze celelalte organe in drept, incepând cu Directia de Sanatate Publica Dolj, care poate adopta decizii mult mai drastice, mergând pâna la inchiderea blocului. Directorul SC Meconf SA, Nicolae Fulger, a declarat ca intentioneaza sa imprejmuiasca zona verde aferenta imobilului, fiindca acolo patrund tot felul de persoane, inclusiv romi cu cai cu tot. El a motivat indiferenta de anul trecut prin regimul juridic neclar al cladirii, care a fost subiect de disputa intre societatile create din fosta fabrica de confectii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU