12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalItalian cautat de Interpol, prins de doua ori la Craiova

Italian cautat de Interpol, prins de doua ori la Craiova

Cetateanul italian Damiano Angelo, de 59 de ani, care se sustragea executarii unui mandat de arestare preventiva emis de politia italiana, pentru savârsirea infractiunii de tentativa de omor, a fost retinut prima oara de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova pe 19 octombrie 2006. Italianul a fost introdus in arest in baza unei ordonante eliberate de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel, dupa care a fost prezentat Curtii de Apel Craiova, care a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva in vederea extradarii. Numai ca urmaritul nu a fost extradat, ci eliberat. Comisarul-sef Gheorghe Bica, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, a declarat ca nu a fost extradat atunci din cauza intârzierii documentelor din partea autoritatilor italiene. „A fost arestat preventiv, insa documentele din partea autoritatilor judiciare italiene necesare extradarii nu au sosit in timpul mandatului, iar acesta a fost eliberat“, a explicat Gheorghe Bica.


Retinut a doua oara


In primele zile ale acestui an, autoritatile italiene au trimis documentele asteptate, iar Damiano Angelo a fost depistat miercuri de Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Dolj la locuinta concubinei sale, Corina Popa, locatie de unde a fost „saltat“ si prima oara.


Potrivit conducerii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, Damiano Angelo a fost dat in urmarire dupa ce a injunghiat un om in Italia. „Barbatul era cautat international pentru tentativa de omor, dupa ce, pe 8 februarie 2005, in urma unei altercatii, a injunghiat un italian. A fost arestat in Italia, insa din cauza unor probleme medicale arestul preventiv i s-a inlocuit cu arest la domiciliu, dupa care a disparut“, a declarat procurorul general adjunct Aurel Bajenaru. Pe 29 decembrie 2005, Damiano Angelo a intrat fraudulos in România, stabilindu-se in Craiova. Miercuri, dupa ce a fost condus din nou la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova, Damiano a fost retinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost emis pe numele sau de magistratii Curtii de Apel Craiova un mandat de arestare pentru 19 zile. Urmeaza ca, in acest rastimp, autoritatile italiene si cele doljene sa faca demersurile pentru ca Damiano Angelo sa fie extradat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII