16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInterzis, dar nu pentru toti

Interzis, dar nu pentru toti

Prima banda a strazii Calea Bucuresti, intre intersectiile cu strazile Unirii si Nicolae Plopsor, pe sensul dinspre Brestei catre Centru, este aproape tot timpul blocata de masinile craiovenilor care ignora semnul „Oprirea interzisa“. Majoritatea celor care opresc in zona de actiune a indicatorului isi lasa automobilele pe avarii si intra in magazinele sau casele de schimb valutar de la parterul magazinului Unirea. Intre timp, toata banda este blocata, asa cum se poate vedea si in imagine, fiind astfel restrictionata circulatia pe acel sens. Chiar daca lucratorii RAT Control Craiova trec frecvent prin zona si dau sanctiuni soferilor care stationeaza neregulamentar, zilnic situatia este aceeasi.


Amenda intre 234 si 312 lei


Pe lânga faptul ca restrictioneaza traficul rutier, soferii care opresc in acea zona pe Calea Bucuresti incalca normele Codului Rutier. Acesta interzice oprirea voluntara a vehiculelor in zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa“, iar in acea zona sunt doua astfel de indicatoare. Conform noului Cod Rutier, oprirea neregulamentara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, intre sase si opt puncte-amenda, adica intre 234 si 312 lei. Daca au „norocul“ ca masinile sa le fie blocate de lucratorii RAT Control Craiova, soferii care opresc in zona interzisa trebuie sa scoata din buzunar 75 de lei. Daca autoturismul le este ridicat si transportat in zona de depozitare, recuperarea lui costa 150 de lei.


Trafic monitorizat


Doljenii aflati in trafic si care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea lor tehnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU