19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinci spitale nu mai au incineratoare

Cinci spitale nu mai au incineratoare

Incineratoarele a cinci spitale din judetul Gorj au fost inchise pe parcursul anului 2006, pe baza calendarului de inchidere a instalatiilor existente de ardere a deseurilor periculoase provenite din activitati medicale. Conform acestui calendar, in 2006 au fost inchise incineratoarele spitalelor din localitatile Bumbesti Jiu, Novaci, Rovinari, Turceni si Motru, iar in anul 2008 vor fi inchise incineratoarele Spitalului Judetean nr. 2 „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu si Spitalului Judetean 700 tot din Târgu Jiu. Incineratoarele Spitalului Târgu Carbunesti si Spitalului de Pneumoftiziologie Dobrita au fost inchise in anul 2005.


Potrivit reglementarilor legale in vigoare, unitatile spitalicesti care nu mai au incineratoare trebuie sa incheie contracte cu firme autorizate pentru transportul si incinerarea deseurilor medicale periculoase. Spitalul Târgu Carbunesti, Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrita, Spitalul Bumbesti Jiu, Spitalul Novaci, Spitalul Rovinari si Spitalul din Turceni au incheiat contracte de transport si incinerare a deseurilor medicale cu diferite firme, dar si cu Spitalul Judetean 700. La Spitalul Motru, licitatia pentru desemnarea firmelor care vor asigura transportul si incinerarea deseurilor medicale periculoase va avea loc astazi.


Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului au precizat ca si cabinetele medicale private au obligatia sa incheie contract cu firme autorizate pentru transportul si incinerarea deseurilor medicale periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS