17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGoana dupa clienti

Goana dupa clienti

Obiceiul taximetristilor de a opri oriunde pentru a debarca sau lua clientii este „la moda“ in Craiova. Una din zonele in care taximetristii creeaza frecvent restrictii in trafic este intersectia strazilor Popa Sapca si Calea Unirii. Astfel, dupa cum se vede si din fotografia alaturata – in cazul taxiului Daewoo cu numarul DJ-35-VLD – unii taximetristi care circula pe strada Popa Sapca, dinspre Colegiul National „Carol I“ catre Prefectura, se incadreaza pe prima banda a drumului, iar imediat dupa ce trec de semafor opresc ca sa ia sau sa lase clienti. Manevra taximetristilor restrictioneaza traficul, pentru ca sirul de masini format in spatele lor la semafor este nevoit sa astepte imbarcarea sau debarcarea pasagerilor, iar cei mai multi soferi nu au timp sa treaca si mai stau o data la semafor.


Sanctiuni contraventionale


Pe lânga faptul ca restrictioneaza traficul rutier, taximetristii opresc neregulamentar in acea zona. Codul Rutier interzice oprirea voluntara a vehiculelor in zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa“, in acea zona fiind doua, unul inainte si altul dupa intersectie, dar si la mai putin de 25 de metri inainte si dupa marcajele de trecere pentru pietoni. Acelasi articol stipuleaza ca se interzice oprirea in intersectii, precum si in zona de preselectie, unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de cinci metri de coltul intersectiei.


Conform noului Cod Rutier, oprirea neregulamentara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, intre sase si opt puncte-amenda, adica intre 234 si 312 lei.


Trafic monitorizat


Doljenii aflati in trafic si care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa www.office@ gds.ro, insotite de o scurta descriere a locului si zilei când au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea lor tehnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII