19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Crima de Revelion

Dupa ce au sarbatorit impreuna intrarea in Uniunea Europeana, Magalie si-a snopit tatal in bataie, apoi l-a aruncat in strada.


Noul an a debutat pentru politistii si procurorii doljeni cu o crima savârsita in localitatea Plenita in primele ore ale lui 2007.


Urari de „La multi ani“ urmate de bataie


Traian Magalie, de 70 de ani, din Plenita, si-a petrecut Revelionul in casa fiului sau, impreuna cu acesta, Ion Magalie, de 42 de ani, si concubina lui. Au mâncat si au baut pe saturate, numai ca, pe la ora 2.00 noaptea, când erau destul de ametiti de bautura, s-au luat la cearta. Motivatia a fost banala: lui Ion Magalie i s-a parut ca taica-sau i-ar privi cam prea insistent concubina. Cuprins de o criza de gelozie, Magalie si-a luat tatal la bataie, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii si picioarele la nivelul capului si pieptului. Când s-a mai calmat, l-a luat pe batrân si l-a aruncat in ulita.


Dimineata, când aburii alcoolului se mai risipisera, Ion Magalie s-a dus pâna la poarta sa vada daca batrânul si-a revenit si a plecat acasa. Vazându-l asa cum il lasase, zacând la pamânt inconstient si plin de sânge, l-a luat in casa, l-a bagat in pat, apoi a dat fuga la vecini sa le spuna ca batrânul plecase de la el pe picioare, insa l-a gasit fara cunostinta pe ulita. La sugestia vecinilor, Magalie a sunat la Salvare. Un echipaj al Ambulantei a sosit in scurt timp si l-a luat pe batrân, insa acesta a decedat in drum spre spital, in urma leziunilor pricinuite de bataia primita.


Risca 25 de ani de puscarie


Cazul a ajuns in atentia procurorilor de la Parchetul Tribunalului Dolj si a politistilor doljeni de la Serviciul de Investigatii Criminale. In fata anchetatorilor, Ion Magalie a sustinut initial ca tatal lui a fost batut dupa ce a plecat de la el, insa, in fata probelor, a recunoscut pâna la urma ca el l-a lovit pe batrân.


Ion Magalie a fost retinut luni de procurori, iar marti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in baza unui mandat pe numele sau emis de judecatorii Tribunalului Dolj. Cercetat pentru omor calificat, barbatul risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS