19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj30 de cereri pentru cardul european

30 de cereri pentru cardul european

Doar 30 de doljeni au solicitat pâna acum eliberarea cardului european de sanatate. Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, orice cetatean care doreste sa beneficieze de asistenta medicala in timpul sederii intr-o tara din Uniunea Europeana poate sa obtina acest drept pe baza cardului european de asigurari de sanatate. Incepând cu 3 ianuarie, CAS Dolj a inceput primirea cererilor in vederea eliberarii cardului de sanatate. „Cererea-tip de obtinere a cardului se completeaza de asigurat la sediul casei de asigurari de sanatate la care este inscris, respectiv la sediul CAS Dolj pentru asiguratii nostri. Asiguratul va trebui sa se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate, cu o copie dupa acesta si cu dovada ca este asigurat (adeverinta de salariat, talonul de pensie, alt act specific, dupa caz). In cazul minorilor sub 14 ani, este necesar certificatul de nastere si copie dupa acesta“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatorul de cuvânt al CAS Dolj.


Cardul va fi primit ulterior, la adresa specificata de solicitant in cerere, in termen de sapte zile lucratoare de la data inregistrarii cererii in sistemul informatic unic national.


In judetul Dolj exista in momentul de fata 692.448 de persoane inscrise pe listele medicilor de familie. Dintre acestea, 575.301 sunt potentiale detinatoare de card, având calitate de asigurat ca urmare a achitarii la zi a contributiei la asigurarile sociale de sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII