11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSi-au unit destinele la Poarta Sarutului

Si-au unit destinele la Poarta Sarutului

In noaptea in care tara noastra a aderat la Uniunea Europeana, 19 cupluri de tineri gorjeni si-au unit destinele la Poarta Sarutului, simbolul iubirii vesnice.


Oficierea casatoriilor in noaptea dintre ani, la Poarta Sarutului, a devenit o traditie in urbea de pe Jiu. Anul acesta, 38 de tineri, cu vârste pâna in 35 de ani, si-au unit destinele intr-un cadru festiv, in Parcul Central din municipiul Târgu Jiu. Ceremonia, oficiata de Florin Cârciumaru, edilul orasului, a inceput la ora 0.30 si a durat 30 de minute. Fiecare pereche a primit in dar, de la Primaria Târgu Jiu, o sticla de sampanie, un tort si un buchet de flori.


De asemenea, perechile au primit câte 200 de euro, potrivit unei legi intrate in vigoare in 2006. „Anul acesta, ca si in ceilalti ani, mai multi tineri au ales sa-si uneasca destinele la cumpana dintre ani. 2007 este un an cu dubla semnificatie, atât pentru ei, cât si pentru noi. Tinerii casatoriti vor incepe o viata noua, intr-o tara care tocmai a aderat la Uniunea Europeana, moment asteptat de ani buni“, a declarat primarul Florin Cârciumaru.


Ecuadoriana maritata la Târgu Jiu


Din cele 19 cupluri de tineri, unul a fost deosebit: o tânara originara din Ecuador a ales sa se marite cu iubitul sau in fata Portii Sarutului. Lidia Yesemia Haro Zambrano si-a unit destinul cu târgujianul Alin Costel Ganuti in noaptea integrarii. Cei doi proaspat casatoriti s-au cunoscut cu ani in urma in Italia si de atunci sunt nedespartiti. „Am asteptat cu infrigurare acest moment, este cel mai potrivit pentru a ne uni destinele: ne-am casatorit in cel mai important an pentru românii de pretutindeni, in primele minute ale acestui an, de fapt. Am venit in Târgu Jiu special pentru a ne casatori, pentru ca iubitul meu mi-a povestit despre traditia de la Poarta Sarutului si am vrut sa fie o noapte de neuitat pentru amândoi“, a afirmat tânara.


Constantin Danut Fratilescu si Mihaela Medeleanu au spus ca au ales noaptea dintre ani pentru ca sa aiba mult noroc. „Poarta Sarutului este cea mai frumoasa opera de arta a sculptorului Constantin Brâncusi. De asemenea, pentru mine reprezinta un adevarat simbol al iubirii eterne, care vreau sa ne uneasca si pe noi toata viata“, a mentionat tânarul.


Traditie de sase ani


De sase ani, oficierea casatoriilor la Poarta Sarutului, in noaptea dintre ani, a devenit o traditie. Foarte multi tineri doresc sa se casatoreasca in aceasta noapte, majoritatea considerând ca daca isi unesc destinele in fata Portii Sarutului vor avea o casnicie fericita si de lunga durata. Taxa pe care cuplurile au platit-o a fost de 100 de lei, aceeasi ca in restul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS