17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal ca la usa... IPJ-ului

Scandal ca la usa… IPJ-ului

Doua grupuri de craioveni s-au luat la bataie cu sabii, cutite si pistoale, vineri, in jurul orei 10.00, chiar in vecinatatea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Jandarmii din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova au fost sesizati ca, la intersectia strazilor Vulturi si Brazda lui Novac din Craiova, lânga IPJ Dolj, doua grupuri de barbati au declansat un scandal. La fata locului s-au deplasat doua echipaje de jandarmi care i-au gasit pe trei dintre suspecti lânga un Ford Scorpio, iar la perchezitia masinii au fost descoperite doua arme albe.


„Am fost anuntati de cineva din zona care a vazut altercatia si, dupa ce ne-am deplasat la fata locului, am gasit trei dintre barbati lânga o masina. La un moment dat, unul dintre ei a aruncat ceva in masina si la un control sumar am descoperit in autoturism o sabie cu lama de 80 de centimetri si un cutit cu lama de 20 de centimetri“, a declarat sublocotenent Cosmin Mirea, ofiter de relatii publice la Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova. Dupa cele constatate, jandarmii au anuntat politistii, doua echipaje mobile din cadrul Sectiei 4 ajungând la scurt timp in zona.


Armele au fost confiscate


Dupa primele cercetari, politistii au stabilit ca Ninel Macesanu, de 27 de ani, Corneliu Ghita, de 31 de ani, si Cristian Vladescu, de 27 de ani, toti din Craiova, ocupantii Fordului, au fost implicati intr-o altercatie cu alt grup de craioveni, care au disparut inainte de venirea oamenilor legii. S-a mai stabilit ca, in timpul altercatiei, Vladescu a folosit un pistol cu aer comprimat cu gloante de cauciuc, cu care a tras un foc in aer, fara sa raneasca vreo persoana, si ca sabia ii apartine lui Ghita, iar cutitul lui Macesanu. De asemenea, in masina a fost gasit un câine Rotweiller, care se presupune ca a fost folosit in conflict.


Dupa scandalul cu celalalt grup de craioveni, Macesanu s-a ales cu o taietura la mâna dreapta, iar Ghita prezenta mai multe lovituri la nivelul fetei, nici unul nedorind insa sa depuna plângere pentru loviri. Pe numele lui Ghita si al lui Macesanu au fost intocmite dosare penale pentru comiterea infractiunii de port ilegal de arma alba. Cei trei au fost sanctionati contraventional pentru provocare si participare la scandal. Politistii efectueaza cercetari pentru identificarea celorlalti participanti la scandalul de lânga IPJ Dolj, iar armele au fost confiscate in vederea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU