15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEuro-Revelion la Slatina

Euro-Revelion la Slatina

Incarcate cu dubla semnificatie, ultimele clipe ale anului trecut au fost traite de români nu doar in surescitarea sarbatoreasca a unui nou Revelion, ci si pe fondul asteptarii momentului istoric al intrarii României in Uniunea Europeana. Mare parte a populatiei a ales sa petreaca ultima seara a lui 2006 si noaptea dintre ani pe strada, cu sampanie la purtator, in ritm de dans si bucurându-se de spectacolele de culori ale focurilor de artificii.


La Slatina, startul a fost dat de prefectul Octavian Popescu, in fata prefecturii. Lume multa, prezenta fiind asigurata, la inceput, de oficiali ai autoritatilor publice, de reprezentanti ai institutiilor de paza si ordine publica si de functionari ai institutiilor publice deconcentrate. Apoi rândurile au fost ingrosate de oameni de pe strada.


Hora ad-hoc


Despre semnificatia momentului au vorbit, cu inflacarare „europeana“, prefectul judetului si primarul Slatinei, Darius Vâlcov. Sa ne bucuram real de integrare si sa gustam evenimentul la adevarata lui valoare. Acestea au fost sfaturile celor doi oficiali. A urmat ceremonialul inaltarii stindardului Uniunii Europene, nu inainte ca steagul sa fie sfintit de un sobor de preoti si sarutat de fetele bisericesti si de oficialitati. O data inaltat stindardul, s-a dat „verde“ la sampanie. Si prefectului i-a revenit rolul de a da din nou startul. A desfacut prima sticla si a turnat sampanie in paharele intinse. S-a ciocnit, s-au facut urari din belsug si s-a aprins sediul prefecturii, pe zidurile caruia s-au prelins jerbe de artificii, in timp ce cerul a fost luminat de explozii multicolore. Spectacolul s-a mutat din cer pe caldarâm, unde elevii de la Palatul Copiilor si cei ai Scolii de muzica „Dinu Lipatti“ din Slatina au oferit un frumos program artistic gustat din plin de public. Mai mult, la final, autoritatile, functionarii publici, tinerii artisti si populatia au incins o hora ad-hoc pe ritmurile unui calus stilizat. Voia buna si entuziasmul momentului nu i-au ocolit pe prefect, pe subprefectii Gigel Stirbu si Virgil Panduru si pe primarul Vâlcov, care au incins o hora pe cinste.


Manifestarea a luat sfârsit prin defilarea Garzii de Onoare prin fata oficialitatilor.


Revelion in aer liber


Cu mult inainte de ora 24.00, mii de slatineni s-au strâns pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde primaria a organizat un fulminant concert de Revelion, cu trupe pop cunoscute si cu interpreti indragiti de muzica populara. Incinsi de ritmurile trupei Spin, cei care au ales sa intâmpine noul an in aer liber au ciocnit pahare cu sampanie oferita de oficialitatile municipiului. Nici aici n-au lipsit autoritatile, sefii prefecturii si Primariei Slatina bucurându-se laolalta cu publicul de trecerea dintre ani si vorbind oamenilor de semnificatia speciala a Revelionului 2007. Si, cum nu se putea altfel, 2007 a fost intâmpinat cu obisnuitele focuri de artificii. Apoi muzica si dansul si-au urmat cursul. Au cântat si au incântat publicul trupele Spin, VH2 (cu liderul sau, Gabriel Cotabita, intr-o verva de zile mari), Akcent, Hora si K1. De asemenea, iubitorii de muzica populara au avut, si ei, momentele lor de satisfactie cu Mariana Ionescu si Gheorghe Rosoga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS