23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosare penale pentru pocnitori

Dosare penale pentru pocnitori

Dupa cum au promis, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice Dolj au fost la datorie si in ziua de Revelion, reusind sa depisteze mai multi comercianti care ofereau spre vânzare obiecte artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice.


Chiar daca acest sfârsit de an a fost mai linistit, foarte putini craioveni folosind in seara de Revelion petarde si pocnitori, cei care au incercat sa vânda astfel de obiecte nu au scapat nepedepsiti. Politistii doljeni si jandarmii din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Dolj au desfasurat mai multe actiuni pe 30 si 31 decembrie pentru depistarea celor care nu respecta prevederile legale privind detinerea, comercializarea si folosirea petardelor si pocnitorilor.


Conducerea Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice Dolj se astepta ca, in ultimele zile ale anului, persoanele care au investit in obiectele pirotehnice sa incerce sa le vânda, mizând pe faptul ca politistii nu vor iesi pe strada.


Razii in piete si târguri


Sâmbata, politistii au facut verificari in zona pietelor si târgurilor comerciale de pe raza municipiului Craiova, fiind controlate 28 de societati comerciale si 78 de persoane fizice. A fost constatata o infractiune, au fost confiscate 1.170 de obiecte pe baza de amestecuri pirotehnice din clasa I, 8.000 de petarde, 16 baterii de artificii, 18 baghete si 30 de rachete din clasa a II-a. Astfel, in Piata Centrala din Craiova, a fost depistat Gica Tudor, de 38 de ani, din localitate, care, in calitate de administrator la o societate comerciala, oferea spre vânzare obiecte pirotehnice din clasa a II-a fara a detine autorizatie in acest sens. Pe numele barbatului s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de detinere si comercializare de obiecte artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV fara drept.


Comerciantii de petarde, prinsi in flagrant


Actiunile oamenilor legii au continuat si duminica, fiind constatate doua infractiuni si o contraventie. Au fost confiscate 8.400 de minipocnitori, 250 de petarde, doua baterii, 30 de artificii, 200 de minirachete si 36 de bombite fumigene.


Raluca Sâncu, de 23 de ani, din Craiova, a fost prinsa in flagrant, in timp ce oferea spre vânzare obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, in valoare de 400 de lei.


In seara aceleiasi zile, agentii Posturilor de Politie Bulzesti si Murgasi au depistat-o in satul Fratila pe Elena Dumitru, de 35 de ani, din localitate, care comercializa fara autorizatie obi-ecte artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele I, II si III. S-au ridicat in vederea cercetarilor 145 de petarde si 15 pocnitori. Pe numele celor doua femei s-au intocmit dosare penale.


O echipa de siguranta publica de la Sectiea 2 Politie Craiova l-a depistat duminica seara, in Craiova, pe Bogdan Filip, de 20 de ani, din localitate, care avea asupra sa 29 de petarde. Si acesta s-a ales cu dosar penal.


Sanctiuni


Ofiterii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice Dolj au constatat opt infractiuni si au aplicat cinci sanctiuni contraventionale, fiecare intre 20 si 50 de milioane de lei, pentru comercializarea amestecurilor pirotehnice. In total, au fost confiscate 14.256 de obiecte pirotehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS