10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj10.000 de târgujieni au sarbatorit intrarea in 2007

10.000 de târgujieni au sarbatorit intrarea in 2007

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au intâmpinat anul 2007 si integrarea in Uniunea Europeana in centrul orasului. Aproximativ 10.000 de oameni au venit in Piata Prefecturii si pe strada Victoriei ca sa sarbatoreasca intrarea in noul an si sa urmareasca focul de artificii.


Centrul municipiului Târgu Jiu a fost plin de oameni, care au iesit din case pentru a intâmpina intrarea in noul an, dar si faptul ca au devenit cetateni ai Uniunii Europene. Momentul a fost sarbatorit cu sampanie si un foc de artificii spectaculos. La miezul noptii, sticlele au fost desfacute, iar sampania a curs in valuri. Multi dintre cei aflati in centrul orasului au surprins fericitul eveniment cu ajutorul camerelor video si al aparatelor foto, dar si al telefoanelor mobile. Timp de 15 minute, pe cer s-a putut vedea un adevarat spectacol de lumini.


Circulatia in centrul orasului a fost paralizata


Circulatia in zona centrala a municipiului Târgu Jiu a fost paralizata cu putin timp inainte de intrarea in anul 2007, pentru ca multi târgujieni au vrut sa ajunga cu autoturismele in apropiere de locul unde s-a desfasurat focul de artificii. Intersectia de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu“ a fost blocata de coloana de masini, asta si pentru ca nici un agent de circulatie nu se afla in zona pentru a dirija traficul. Fiecare sofer se strecura cum putea pentru a ajunge in centrul orasului, fara a se mai respecta vreo regula de circulatie. Multi nu au mai ajuns la timp la destinatie, astfel incât noul an i-a gasit in masini. In schimb, la intersectiile de la magazinul Parângul si Piata Centrala, politistii au facut cu greu fata aglomeratiei. Circulatia pe bulevardul Constantin Brâncusi a fost interzisa, pentru ca manifestarile dedicate Revelionului sa se desfasoare in conditii bune. „Au fost in jur de 2.000 de masini si toti soferii voiau sa ajunga in centrul orasului. Unde sa parchezi atâtea masini când in zona centrala nu sunt decât 200 – 300 de locuri de parcare? Au fost si unele incidente rutiere si e normal ca s-a circulat foarte greu“, a spus Viorel Cargea, inspectorul-sef adjunct al Politiei Gorj.


Revelion si pentru cinci copii cu handicap sever


200 de tineri proveniti din centrele de plasament au petrecut impreuna Revelionul la o cantina din Târgu Jiu. Primaria a organizat pentru acestia o masa festiva, actiunea fiind denumita „Revelionul Solidaritatii“. Tinerii au fost impresionati de gestul autoritatilor. Ei le-au multumit si le-au cântat acestora colinde.


In noaptea de Anul Nou, cinci copii de la Centrul pentru Persoane cu Handicap Sever din Târgu Jiu, dintre care doi aflati in carucioare, au fost adusi la Pomul de Craciun din centrul orasului, unde au primit cadouri de la autoritati.


O fetita s-a pierdut de parinti


O fetita aflata cu parintii in centrul orasului Târgu Jiu pentru a sarbatori intrarea in anul 2007 s-a pierdut. Micuta a venit la politistii comunitari, carora le-a spus ca nu-si mai gaseste parintii. „Am anuntat la statia de amplificare faptul ca fetita s-a pierdut in multime, iar parintii acesteia au venit si au luat-o“, a spus Ion Tudor, directorul executiv al Politiei Comunitare Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS