16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCanalizarea, mai sus decât casele

Canalizarea, mai sus decât casele

Se spune ca „Orasul minunilor“ este Caracalul. Exista insa astfel de „minuni“ si in Craiova, una dintre ele fiind o strada care are canalizarea construita in asa fel incât este mai sus decât nivelul caselor.


Aproape toti locuitorii „municipiului“ Bailesti cunosc povestea amara a unicului WC public din localitate. Construit cu mai bine de un deceniu in urma la intrarea in parcul din centrul Bailestiului, WC-ul public n-a fost niciodata folosit. Motivul: la câteva minute dupa ce l-au dat in folosinta, autoritatile si-au dat seama ca l-au construit… sub nivelul canalizarii orasului. Povestea pare amuzanta, insa exista si in Craiova ceva similar. Nu este insa vorba despre un WC public, ci despre o intreaga strada.


„Când ploua, e dezastru!“


Strada Ecaterina Teodoroiu figureaza in scriptele municipalitatii craiovene drept una cu canalizare. Pentru locuitorii de aici, canalizarea existenta a ajuns insa un calvar. Nimeni nu mai stie când si cine a proiectat-o, dar toti locuitorii zonei stiu ca nu au putut sa o foloseasca niciodata. Multi dintre ei nu si-au putut racorda la retea baia si bucataria pentru ca, daca ambele conducte s-ar duce in canalizare, toata mizeria s-ar revarsa in locuinte. Asa ca toti cei cu dare de mâna si-au racordat doar bucataria la canalizarea orasului, iar pentru baie si-au facut fosa septica.


Conducta de canalizare este si subdimensionata, si amplasata mult deasupra curtilor caselor, situatie care face ca toate apele uzate din locuinte sa nu se poata scurge in canalizare. „Eu stau de 12 ani pe strada asta si nu am putut folosi niciodata canalizarea pentru ca, daca vecinul face baie mai mult de cinci minute, vine toata mizeria din canalizare peste noi, in curti sau in locuinte. I-am anuntat de multe ori pe cei de la primarie ca ne inecam in rahat, dar degeaba. In urma cu ceva timp, au venit unii cu niste camere de luat vederi, le-au bagat in canalizare si au plecat, iar pe noi tot asa ne inunda. Pe strada asta stau avocati, procurori si politisti si am crezut intotdeauna ca ei pot sa incerce sa rezolve situatia mai bine decât mine, care nu sunt asa important. Când ploua, e dezastru! Nici o picatura de apa nu mai intra in canalizare, care, dupa ce ca are conducta mica, mai este si infundata“, a declarat Romeo Tiberiade, unul dintre locuitorii din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS