3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGutau si Dicu ramân in arest

Gutau si Dicu ramân in arest

Aparatorii lui Mircia Gutau si Nicolae Dicu au solicitat ieri instantei Tribunalului Vâlcea sa ii puna in libertate pe cei doi invinuiti. Dupa deliberare, magistratii nu au luat in considerare cererile facute de cei doi inculpati, urmând ca ridicarea masurii arestarii preventive sa se discute dupa solutionarea cererii de stramutare a procesului.


La Tribunalul Vâlcea a avut loc ieri un nou termen al procesului in care sunt acuzati pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu. Cei doi inculpati au fost adusi la Tribunalul Vâlcea cu o duba de la Penitenciarul de Maxima Securitate Colibasi din judetul Arges. La proces nu s-au prezentat denuntatorul Crinu Popescu si nici Florin Toma, directorul adjunct al firmei Rovimet. La Tribunalul Vâlcea, infatisarea a fost ieri formala, procesul pe fond neputându-se judeca deoarece magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie Bucuresti au admis cererea de stramutare a procesului inaintata de procurorii Departamentului National Anticoruptie si au suspendat judecarea pe fond, pâna pe 27 octombrie, când va fi solutionata la Bucuresti cererea de stramutare.


Aparatorii au cerut punerea in libertate a inculpatilor


Aparatorii celor doi inculpati au solicitat completului de judecata sa se verifice legalitatea starii de mentinere a arestului, pentru ca a fost suspendata doar judecarea pe fond si au cerut instantei sa ii puna pe cei doi edili in libertate. Procurorul DNA a declarat ca, in ambele cazuri, masura arestarii preventive expira dupa 27 octombrie, adica dupa ce va fi stramutat procesul. Mircia Gutau a spus ca, in cele trei luni in care a stat in arest, s-a intrebat pe cine a suparat: „Am ajuns la concluzia ca am deranjat câteva persoane de când sunt primar. Nu o sa imi dau nici o demisie din acest post pentru ca l-am câstigat prin munca“. Nicolae Dicu a sustinut ca totul este o farsa si ca are incredere in justitie. Deliberarea a durat trei ore jumatate, iar urmatorul termen a fost stabilit pe 8 noiembrie. Martorii prezenti au fost rugati sa se prezinte pentru audieri la alta infatisare. Atât Mircia Gutau, cât si Nicolae Dicu au declarat ca vor face recurs care urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Pitesti.


Mircia Gutau si Nicolae Dicu sunt acuzati de fapte de coruptie pentru ca ar fi pretins suma de 50.000 de euro, in perioada aprilie – iulie 2006, de la patronul firmei Rovimet, Crinu Popescu. Din suma respectiva, Nicolae Dicu a primit 25.000 de euro, fiind prins in flagrant, pe 6 iulie, de procurorii DNA in timp ce incasa 20.000 de euro de la denuntatorul Crinu Popescu. Conform declaratiilor date de denuntator, Nicolae Dicu a mai primit 5.000 de euro, intr-un plic, in birou la primarie. Nicolae Dicu este in arest de pe 6 iulie, iar Mircia Gutau de pe 11 iulie. Martori in dosarul „Spaga la Primaria Râmnicului“ sunt denuntatorul Crinu Popescu, Florin Toma, directorul adjunct al Rovimet, Toma Mihaescu, secretarul primariei, Cristian Jinaru, fostul sef al Biroului de Urbanism din cadrul primariei, Elena Liliana Mihailescu, actualul sef al Biroului de Urbanism, si Parasca Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU