20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Slatina „cumpara“ maidanezi cu 5 RON bucata

Primaria Slatina „cumpara“ maidanezi cu 5 RON bucata

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a anuntat ieri ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa ofere 50.000 de lei vechi fiecarei persoane care aduce un câine comunitar la ecarisaj, transmite corespondentul NewsIn.


„Este o discutie, in acest moment, impreuna cu biroul juridic al primariei, ca sa punem punct acestei probleme spinoase, pe care ne chinuim de mult sa o eradicam. Intentionam sa solutionam problema pe cale juridica, astfel incât sa nu existe reprosuri ulterioare. Mai exact, vrem ca orice persoana care aduce un câine comunitar la primarie sa primeasca, in schimb, suma de 50.000 de lei vechi. Noi ne vom ingriji de ei sa ii spalam, deparazitam, castram etc. Ii vom tine in adaposturile noastre vreme de 14 zile, dupa care vom actiona conform legii“, a declarat Vâlcov.


Solutia i-a luat prin surprindere pe cei care lucreaza zilnic cu câinii vagabonzi, respectiv angajatii Serviciului de Ecarisaj, preluat, in luna mai, de un ONG numit Asociatia pentru Protectia Animalelor „Prietenii nostri“. Medicul veterinar al serviciului, dr. Marius Popa, s-a aratat uimit de planurile primariei.


„E prima oara când aud asa ceva, dar, sincer sa fiu, nu cred ca aceasta idee va rezolva problema câinilor vagabonzi din oras. Numarul acestora nu va scadea, chiar daca vom promite ca vom acorda diverse sume de bani. De cinci luni, de când Serviciul de Ecarisaj a fost preluat de o fundatie de profil, s-a renuntat la eutanasierea comunitarilor. Avem grija de ei, ii castram s.a.m.d., dar nu se mai procedeaza ca pâna acum, adica eutanasiere. Pur si simplu, ii dam spre adoptie, daca pot spune astfel, si trebuie sa recunosc ca exista cereri, deoarece foarte multe persoane prefera sa ia un asemenea câine decât sa cumpere unul de rasa, mult mai scump si mai pretentios“, a afirmat dr. Marius Popa. Acesta a precizat, totodata, ca majoritatea solicitarilor vin din mediul rural si de la proprietarii de vile din tot judetul.


In prezent, in adaposturile Serviciului de Ecarisaj exista aproximativ 200 de câini maidanezi. De când activitatea serviciului a fost preluata, prin contract, de Fundatia „Prietenii nostri“, peste 100 de câini au fost adoptati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS