14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPact regional pentru ocuparea fortei de munca, semnat la Craiova

Pact regional pentru ocuparea fortei de munca, semnat la Craiova

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valer Bindea, reprezentanti europeni, oficialitati ale judetului si reprezentanti din cadrul importantelor institutii craiovene au participat ieri, la Craiova, la Semnarea Pactului Regional pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala in Regiunea Sud-Vest Oltenia. Manifestarea s-a desfasurat la Mitropolia Olteniei, la intrunire fiind prezenti si reprezentanti ai bisericii. Ca experti in implementarea parteneriatelor europene au fost prezenti Paulo Pedroso, Colin Ackerley si Paul Rinderu, dar si reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, ai ONG-urilor reprezentative etc.


„Vom incerca absorbtia fondurilor europene pentru dezvoltarea sociala a Olteniei, pentru infiintarea unor locuri de munca si implicit a ridicarii nivelului de trai si scaderea somajului. Ministerul Muncii are chiar un departament special care se ocupa de incluziunea sociala. Incercam, dupa modelele europene, implicarea bisericii in diverse parteneriate sociale pentru ca aceia care ne pastoresc cunosc foarte bine nevoile oamenilor“, a mentionat Valer Bindea, secretarul de stat in Ministerul Muncii.


Participantii la eveniment au mentionat ca se incearca dezvoltarea spiritului managerial si antreprenorial in zona Sud-Vest Oltenia, valorificarea potentialului turistic in scopul dezvoltarii de noi afaceri si noi locuri de munca, dar si combaterea discriminarilor etnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS