10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiderul Sindicatului „Justitia“ a demisionat

Liderul Sindicatului „Justitia“ a demisionat

Greva personalului auxiliar din instantele craiovene s-a stins inainte de a incepe, motiv pentru care liderul de sindicat doljean a demisionat.


Asa-zisa greva a personalului auxiliar din instantele din Craiova a dus la demisia liderului Sindicatului „Justitia“, Constantina Arama, care reprezenta grefierii din subordinea Curtii de Apel Craiova, adica instantele din Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti. Se pare ca ruptura dintre liderul de sindicat doljean si conducerea de la Bucuresti s-a produs luni, dupa ce protestul general al grefierilor anuntat la nivel national nu s-a tinut si la instantele din Craiova. Constantina Arama a declarat luni ca in lipsa unei baze legale a protestului, acesta nu va continua si in instantele din municipiu. Intr-adevar, grefierii de la instantele craiovene au lucrat luni si marti dupa program normal, insa personalul auxiliar din restul judetului a incetat lucrul intre orele 9.00 si 11.00. „Am chemat-o ieri (marti) pe Arama la negocierile cu Ministerul Muncii si mi-a spus ca ea intra in sedinta si isi da demisia din conducerea sindicatului. Demisia sa vine dupa ce pe timpul protestului a dat câteva declaratii contrare deciziilor luate la Bucuresti“, a declarat Vasile Persinaru, liderul national al Sindicatului „Justitia“. Pâna la alegerea altei persoane in functia de conducere a sindicatului la nivelul judetului Dolj, de problemele sindicale se ocupa cei doi vicelideri.


Protestul continua


Conducerea de la Bucuresti a Sindicatului „Justitia“ a decis marti, dupa ce negocierile cu ministerele au esuat din nou, sa continue protestul, insa in Dolj grefierii lucreaza dupa program normal. „Suntem in asteptare pâna luni, când se vor relua negocierile. Pâna atunci nu se va continua protestul personalului auxiliar“, a explicat Mariana Vlad, vicelider al Sindicatului „Justitia“ Dolj. Persinariu a mentionat ca va veni la Craiova dupa ce conflictul de munca se va stinge pentru a face ordine si a alege o noua persoana la conducere. „Nu vom inceta protestul pâna când ordonanta de urgenta nu va fi semnata de guvern. Stiu ca in Craiova nu este greva, insa in judetul Dolj personalul auxiliar protesteaza câte doua ore pe zi. In maximum zece zile o sa vin la Craiova sa vad care este situatia si pentru a alege o noua persoana in conducerea sindicatului“, a mai spus Vasile Persinaru. Liderul de sindicat s-a declarat nemultumit de modul in care a condus Arama protestul grefierilor si a descoperit mai multe nereguli in activitatea acesteia. „Nu a reusit sa reprezinte personalul auxiliar, cu toate ca s-a implicat la inceput in activitatea sindicala. Ne-a spus mereu ca la Gorj nu este miscare sindicala, pâna când au sunat de acolo si au explicat ca ei platesc lunar cotizatia la sindicat“, a mai spus Vasile Persinaru.


Constantina Arama nu a putut fi contactata ieri pentru a-si spune opinia. De cealalta parte, magistratii doljeni nu iau in seama problemele grefierilor si isi continua protestul de 30 de minute pe zi. „Magistratii continua protestul dupa programul stabilit, câte 30 de minute pe zi. Luni vom afla ce vom face mai departe“, a mentionat procurorul Cristina Fota-Barbulescu din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU