20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Filarmonica „Oltenia“ se inchide stagiunea estivala

La Filarmonica „Oltenia“ se inchide stagiunea estivala

Orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova isi inchide stagiunea estivala, mâine seara, in Sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“, de la ora 19.00, cu Uvertura operei „Flautul fermecat“, K. 620, de Mozart, Concertul in Re major pentru vioara, op.77, si Simfonia I in Do minor, op.68, de Brhams. La pupitrul orchestrei va fi dirijorul Kim Bong, iar So-Yun-Youn va fi solista (vioara), ambii din Coreea de Sud.


Stagiunea propriu-zisa se deschide vineri, 6 octombrie, in acelasi loc si la aceeasi ora.


Dirijorul Kim Bong este si decanul Departamentului de Muzica al Universitatii Kyungwon. Initial, acesta a studiat violoncelul, absolvind cursurile de specialitate ale Universitatii din Seul. Dupa ce a finalizat mai multe stagii de pregatire aprofundata in Germania si Italia a devenit solist concertist al celor mai valoroase orchestre simfonice din tara natala. Interesul pentru arta dirijorala l-a determinat sa parcurga studii de specialitate la Academia de Muzica din Sofia. Kim Bong a colaborat cu orchestre de prestigiu din Ungaria, Polonia si din Statele Unite, unde a avut succese remarcabile.


Violonista So-Yun-Youn este concert-maestru al Orchestrei Simfonice Regale din Seul si, in paralel, desfasoara o intensa cariera didactica, in calitate de profesor la mai multe Universitati. Are un palmares bogat, obtinând premii la mai multe competitii internationale, a sustinut o serie de recitaluri si a evoluat in compania unor ansambluri de reputatie din Colorado (Statele Unite), Anglia etc. Artistii coreeni au facut impresie buna melomanilor craioveni, in urma cu o saptamâna, iar mâine seara, cu certitudine, sala de concerte va fi din nou plina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS