15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtanasiu pierde la Curtea de Apel

Atanasiu pierde la Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea lui Teodor Atanasiu de suspendare a raportului emis de Comisia speciala de la Cotroceni, in urma caruia presedintele Basescu l-a suspendat, pe 12 septembrie, din functia de ministru al apararii. Avocatii lui Teodor Atanasiu au declarat ca vor face recurs impotriva acestei sentinte. Alta cale de atac – cererea de anulare in instanta a deciziei presedintiei de suspendare a lui Atanasiu – nu poate fi insa pusa in practica pâna la finalizarea procedurilor prealabile pe cale administrativa.


„Noi am depus un recurs gratios la presedintie inca din 15 septembrie si asteptam un raspuns din partea administratiei prezidentiale. Nu vom putea demara actiunea de anulare in justitie a deciziei presedintelui decât in situatia in care presedintia nu va raspunde contestatiei noastre in cele 30 de zile prevazute de lege sau daca vom primi un raspuns negativ la cotestatia noastra“, a declarat avocatul Cristian Iordanescu.


Teodor Atanasiu va putea reveni la conducerea MApN daca acuzatiile de abuz in serviciu care i s-au adus vor fi desfiintate, prin rezolutie de neincepere a urmaririi penale data de procurori, in 45 de zile de la emiterea decretului de suspendare din functie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS