19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFocuri de arma la pompieri

Focuri de arma la pompieri

Un soldat in termen de la Detasamentul de Pompieri Militari „Iancu de Hunedoara“ din Petrosani a fost nevoit sa apeleze la arma din dotare pentru a indeparta hotii care incercau sa intre intr-o cladire a unitatii militare. Incidentul a avut loc in noaptea de luni spre marti, iar hotii sunt cautati acum de politie.


„In jurul orei 2.30, soldatul aflat in postul de paza a vazut mai multe persoane care incercau sa patrunda intr-una dintre cladirile noastre si, dupa ce i-a somat regulamentar, dupa toate rigorile, a tras un foc de avertisment in plan vertical. Din datele de pâna acum rezulta ca soldatului i s-ar fi adresat injurii si ca hotii au plecat numai dupa ce au vazut ca militarul a tras in aer“, a sustinut locotenent Adrian Avram, comandantul Detasamentului de pompieri militari din Petrosani.


Reprezentantii unitatii militare de la Petrosani spun ca, imediat dupa incident, soldatul a anuntat politia si celelalte institutii abilitate, iar acum se fac cercetari pentru identificarea faptasilor. Comandantul unitatii afirma ca acestia ar putea fi niste indivizi neexperimentati, pentru ca in cladirea in care voiau sa intre nu se afla aproape nimic de valoare si hotii nu aveau ce sa fure.


Pentru fapta sa, soldatul in termen, care a actionat, conform superiorilor sai, exemplar, va fi recompensat, dupa ce comandamentul de la Deva va lua o decizie in privinta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS